Het coronavirus slaat opnieuw toe. Experten hebben herhaaldelijk benadrukt dat enkel ons gedrag de zogenaamde stijgende curve van het aantal besmettingen kon doen ombuigen. Door een langdurige lockdown en quarantaine slaagden we er geleidelijk in het aantal nieuwe besmettingen onder de 100 per dag te houden, maar enkele weken na de versoepeling van de maatregelen is de gevreesde curve opnieuw beginnen te stijgen tot boven de 100 besmettingen per dag.

Oorzaak: mensen gingen weer dichter bij elkaar leven, en niet iedereen hield zich strikt aan de afstandsregels en veiligheidsvoorschriften. Gevolg: een stijgende curve en bijgevolg meer ziekenhuisopnames.

In de periode van 3 tot 9 augustus raakten gemiddeld 601,4 mensen per dag besmet met covid-19. Het gaat om een stijging met 13 procent ten opzichte van de voorgaande zeven dagen, blijkt donderdag uit de dagelijkse update van gezondheidsinstituut Sciensano.

De stijging van het aantal nieuwe gevallen lijkt zich sinds enkele dagen te hebben gestabiliseerd, aangezien er woensdag sprake was van een toename met 12 procent, dinsdag met 11 procent en maandag met 16 procent. De ziekenhuisopnames stegen met 13 procent naar een gemiddelde van 27 opnames per dag tussen 3 en 9 augustus, terwijl er woensdag op weekbasis nog een stijging met 21 procent werd gemeld.

In dezelfde periode overleden gemiddeld elke dag 4 coronapatiënten, een toename met 40 procent op weekbasis. Er lagen woensdag nog 301 (-6) coronapatiënten in het ziekenhuis. Daarvan liggen er 76 (-1) op intensieve zorgen, 40 (+2) mensen moeten worden beademd.

In totaal testten in ons land sinds het begin van de pandemie al 75.647 mensen positief op COVID-19, 639 meer dan woensdag. Zo'n 9.900 zieken bezweken in België aan de gevolgen van het virus.

Volg hieronder de evolutie van de belangrijkste coronacijfers:

Het coronavirus slaat opnieuw toe. Experten hebben herhaaldelijk benadrukt dat enkel ons gedrag de zogenaamde stijgende curve van het aantal besmettingen kon doen ombuigen. Door een langdurige lockdown en quarantaine slaagden we er geleidelijk in het aantal nieuwe besmettingen onder de 100 per dag te houden, maar enkele weken na de versoepeling van de maatregelen is de gevreesde curve opnieuw beginnen te stijgen tot boven de 100 besmettingen per dag.Oorzaak: mensen gingen weer dichter bij elkaar leven, en niet iedereen hield zich strikt aan de afstandsregels en veiligheidsvoorschriften. Gevolg: een stijgende curve en bijgevolg meer ziekenhuisopnames. In de periode van 3 tot 9 augustus raakten gemiddeld 601,4 mensen per dag besmet met covid-19. Het gaat om een stijging met 13 procent ten opzichte van de voorgaande zeven dagen, blijkt donderdag uit de dagelijkse update van gezondheidsinstituut Sciensano.De stijging van het aantal nieuwe gevallen lijkt zich sinds enkele dagen te hebben gestabiliseerd, aangezien er woensdag sprake was van een toename met 12 procent, dinsdag met 11 procent en maandag met 16 procent. De ziekenhuisopnames stegen met 13 procent naar een gemiddelde van 27 opnames per dag tussen 3 en 9 augustus, terwijl er woensdag op weekbasis nog een stijging met 21 procent werd gemeld. In dezelfde periode overleden gemiddeld elke dag 4 coronapatiënten, een toename met 40 procent op weekbasis. Er lagen woensdag nog 301 (-6) coronapatiënten in het ziekenhuis. Daarvan liggen er 76 (-1) op intensieve zorgen, 40 (+2) mensen moeten worden beademd. In totaal testten in ons land sinds het begin van de pandemie al 75.647 mensen positief op COVID-19, 639 meer dan woensdag. Zo'n 9.900 zieken bezweken in België aan de gevolgen van het virus.Volg hieronder de evolutie van de belangrijkste coronacijfers: