In de week van 19 tot 25 september zijn er in België gemiddeld 1.540,7 bevestigde coronabesmettingen per dag vastgesteld. Dat is een stijging met 11 procent in vergelijking met een week eerder, blijkt dinsdagmorgen uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

De stijging van het aantal besmettingen blijft daarmee vertragen. Maandagmorgen maakte Sciensano nog melding van een stijging met 17 procent in vergelijking met een week eerder.

Afgelopen week werden gemiddeld ook 64,4 mensen per dag opgenomen in het ziekenhuis, een stijging met 15,3 procent in vergelijking met 7 dagen geleden. Daardoor liggen momenteel 708 mensen in het ziekenhuis, van wie er 140 op een afdeling intensieve zorg liggen.

Het aantal overlijdens nam op weekbasis met 2 procent toe, tot gemiddeld 4,4 per dag.

Sinds het begin van de epidemie werd intussen bij 115.353 mensen in België het coronavirus vastgesteld. Er zijn in totaal al 9.987 mensen overleden na een besmetting met het coronavirus.

Volg hieronder de evolutie van de belangrijkste coronacijfers.

In de week van 19 tot 25 september zijn er in België gemiddeld 1.540,7 bevestigde coronabesmettingen per dag vastgesteld. Dat is een stijging met 11 procent in vergelijking met een week eerder, blijkt dinsdagmorgen uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.De stijging van het aantal besmettingen blijft daarmee vertragen. Maandagmorgen maakte Sciensano nog melding van een stijging met 17 procent in vergelijking met een week eerder. Afgelopen week werden gemiddeld ook 64,4 mensen per dag opgenomen in het ziekenhuis, een stijging met 15,3 procent in vergelijking met 7 dagen geleden. Daardoor liggen momenteel 708 mensen in het ziekenhuis, van wie er 140 op een afdeling intensieve zorg liggen. Het aantal overlijdens nam op weekbasis met 2 procent toe, tot gemiddeld 4,4 per dag. Sinds het begin van de epidemie werd intussen bij 115.353 mensen in België het coronavirus vastgesteld. Er zijn in totaal al 9.987 mensen overleden na een besmetting met het coronavirus. Volg hieronder de evolutie van de belangrijkste coronacijfers.