Volgende week leggen Tommelein en Sleurs een nota voor met begeleidende maatregelen voor de invoering van de witte kassa's in de horeca vanaf 1 januari 2016. Dat kondigde Tommelein aan in De Ochtend (Radio 1).

In het interview herhaalde hij dat de witte kassa's pas kunnen worden ingevoerd als de regering bijkomende maatregelen neemt.

Ondersteuning horeca

Bart Tommelein reageert daarmee op de voorzitter van Horeca Vlaanderen die vrijdag opriep om het personeelsbestand in te krimpen en de prijzen met 20 procent op te trekken omdat de compenserende maatregelen voor de invoering van de witte kassa uitblijven.

Hij vindt de oproep "dramatisch en overdreven". De staatssecretaris wijst erop dat het regeerakkoord een aantal begeleidingsmaatregelen voorziet: goedkopere overuren, versoepeling van studentenarbeid en meer flexibelere gelegenheidsarbeid via flexi-jobs, waarbij mensen die voltijds werken tegen een forfaitair RSZ-tarief van 25 procent kunnen bijklussen in de horeca.

Omdat er zes regeringsleden bevoegd zijn voor de invoering van de witte kassa werken Tommelein en Sleurs aan een plan van aanpak met een timing, die volgende week aan de collega's binnen de regering zal worden voorgelegd. (Belga/NS)

Volgende week leggen Tommelein en Sleurs een nota voor met begeleidende maatregelen voor de invoering van de witte kassa's in de horeca vanaf 1 januari 2016. Dat kondigde Tommelein aan in De Ochtend (Radio 1). In het interview herhaalde hij dat de witte kassa's pas kunnen worden ingevoerd als de regering bijkomende maatregelen neemt. Bart Tommelein reageert daarmee op de voorzitter van Horeca Vlaanderen die vrijdag opriep om het personeelsbestand in te krimpen en de prijzen met 20 procent op te trekken omdat de compenserende maatregelen voor de invoering van de witte kassa uitblijven. Hij vindt de oproep "dramatisch en overdreven". De staatssecretaris wijst erop dat het regeerakkoord een aantal begeleidingsmaatregelen voorziet: goedkopere overuren, versoepeling van studentenarbeid en meer flexibelere gelegenheidsarbeid via flexi-jobs, waarbij mensen die voltijds werken tegen een forfaitair RSZ-tarief van 25 procent kunnen bijklussen in de horeca. Omdat er zes regeringsleden bevoegd zijn voor de invoering van de witte kassa werken Tommelein en Sleurs aan een plan van aanpak met een timing, die volgende week aan de collega's binnen de regering zal worden voorgelegd. (Belga/NS)