"Hun voorstel omvat mini-opzegtermijnen voor arbeiders en voor bedienden. Het is een afkalving van het bediendestatuut en zo goed als geen verbetering voor de arbeiders. Daarnaast betekent het ook extra kosten voor de sociale zekerheid", luidt het maandag in een persbericht van de christelijke bediendebond.

LBC en CNE lanceren ook de website www.laatonswerken.be, een verwijzing met een knipoog naar de slogan van werkgevers "laat ons ondernemen". Op de website komen de standpunten van de bonden aan bod en kunnen werknemers een simulatie maken van hun eigen opzeg, op basis van de werkgeversvoorstellen.

De acties van de bediendebonden zijn opvallend, want ze doorkruisen het sociaal overleg op nationaal niveau. Dat overleg werd maandag hervat. Vakbonden en werkgevers maakten er afspraken over een werkmethode. De bedoeling is om tegen midden volgend jaar een oplossing te vinden over het statuut arbeiders/bedienden.

"Hun voorstel omvat mini-opzegtermijnen voor arbeiders en voor bedienden. Het is een afkalving van het bediendestatuut en zo goed als geen verbetering voor de arbeiders. Daarnaast betekent het ook extra kosten voor de sociale zekerheid", luidt het maandag in een persbericht van de christelijke bediendebond. LBC en CNE lanceren ook de website www.laatonswerken.be, een verwijzing met een knipoog naar de slogan van werkgevers "laat ons ondernemen". Op de website komen de standpunten van de bonden aan bod en kunnen werknemers een simulatie maken van hun eigen opzeg, op basis van de werkgeversvoorstellen. De acties van de bediendebonden zijn opvallend, want ze doorkruisen het sociaal overleg op nationaal niveau. Dat overleg werd maandag hervat. Vakbonden en werkgevers maakten er afspraken over een werkmethode. De bedoeling is om tegen midden volgend jaar een oplossing te vinden over het statuut arbeiders/bedienden.