Dat schrijven De Standaard en De Tijd dinsdag.

De bankentaks is gebaseerd op het particuliere spaargeld. Dat bedroeg bij de invoering van de belasting 260 miljard euro, maar ondertussen werd dat meer dan 310 miljard euro.

Daardoor zal de factuur voor de banken over drie jaar hoger uitkomen dan de oorspronkelijke 1,13 miljard euro, bevestigt ook gedelegeerd bestuurder Michel Vermaerke van de sectorfederatie Febelfin. De kranten spreken van bijna 250 miljoen euro extra in totaal.

Dat komt vooral bij de kleinere banken hard aan. Zij zien een flink deel van hun winst afgeroomd door de bankentaks. Febelfin werkt aan een alternatieve verdeling van de taks tussen de grote en kleine banken.

Dat schrijven De Standaard en De Tijd dinsdag. De bankentaks is gebaseerd op het particuliere spaargeld. Dat bedroeg bij de invoering van de belasting 260 miljard euro, maar ondertussen werd dat meer dan 310 miljard euro. Daardoor zal de factuur voor de banken over drie jaar hoger uitkomen dan de oorspronkelijke 1,13 miljard euro, bevestigt ook gedelegeerd bestuurder Michel Vermaerke van de sectorfederatie Febelfin. De kranten spreken van bijna 250 miljoen euro extra in totaal. Dat komt vooral bij de kleinere banken hard aan. Zij zien een flink deel van hun winst afgeroomd door de bankentaks. Febelfin werkt aan een alternatieve verdeling van de taks tussen de grote en kleine banken.