Dat schrijven De Tijd en De Standaard. De ministerraad moet het voorstel vrijdag wel nog goedkeuren.

De federale regering deed eind vorig jaar al een poging om de banken dit jaar een nieuwe taks op te leggen. Na kritiek van de oppositie sprak de regering af dat minister Van Overtveldt een nieuw sluitend voorstel zou uitwerken.

Het komt erop neer dat banken minder kunnen gebruikmaken van de notionele intrestaftrek. Het eigen vermogen dat de banken verplicht moeten aanhouden wegens kapitaalvereisten mag niet meer volledig in rekening worden gebracht.

De regeling brengt dit jaar 100 miljoen euro op, waarvan 75 miljoen betaald moet worden door de banken en 25 miljoen door de verzekeraars. Vanaf volgend jaar loopt de rekening voor banken en verzekeraars op tot 150 miljoen euro.

(Belga/RR)

Dat schrijven De Tijd en De Standaard. De ministerraad moet het voorstel vrijdag wel nog goedkeuren.De federale regering deed eind vorig jaar al een poging om de banken dit jaar een nieuwe taks op te leggen. Na kritiek van de oppositie sprak de regering af dat minister Van Overtveldt een nieuw sluitend voorstel zou uitwerken. Het komt erop neer dat banken minder kunnen gebruikmaken van de notionele intrestaftrek. Het eigen vermogen dat de banken verplicht moeten aanhouden wegens kapitaalvereisten mag niet meer volledig in rekening worden gebracht. De regeling brengt dit jaar 100 miljoen euro op, waarvan 75 miljoen betaald moet worden door de banken en 25 miljoen door de verzekeraars. Vanaf volgend jaar loopt de rekening voor banken en verzekeraars op tot 150 miljoen euro.(Belga/RR)