De Britse centrale bank - Bank of England - houdt de rente op het historisch lage peil van 0,5 procent zolang de werkloosheidsgraad boven de 7 procent schommelt.

Het was de nieuwe gouverneur van de Britse centrale bank, Mark Carney, die de bekendmaking deed. Het huidige beleid van de lage rente wordt 'op zijn minst' gehandhaafd tot de werkloosheidsgraad daalt tot 7 procent, luidde het.

Op dit moment staat de rente in Groot-Brittannië op 0,5 procent, het laagste peil ooit. De Britse werkloosheidsgraad ligt op 7,8 procent. Gouverneur Carney voegde er in een toelichting aan toe dat de 7 procent geen doel op zich is, maar een 'tussenstation', waar de Bank of England het rentebeleid opnieuw tegen het licht zal houden. Om het tij te keren moeten er omgerekend 750.000 banen worden gecreëerd. De centrale bank mikt in dat verband op de zomer van 2016.

Volgens Carney zijn er intussen wel tekenen dat de Britse economie aantrekt. Door de rentevoet te linken aan de werkloosheidsgraad wordt voorkomen dat de rente te snel stijgt, en het economisch herstel wordt belemmerd. (Bloomberg/BBC/BO)

De Britse centrale bank - Bank of England - houdt de rente op het historisch lage peil van 0,5 procent zolang de werkloosheidsgraad boven de 7 procent schommelt. Het was de nieuwe gouverneur van de Britse centrale bank, Mark Carney, die de bekendmaking deed. Het huidige beleid van de lage rente wordt 'op zijn minst' gehandhaafd tot de werkloosheidsgraad daalt tot 7 procent, luidde het. Op dit moment staat de rente in Groot-Brittannië op 0,5 procent, het laagste peil ooit. De Britse werkloosheidsgraad ligt op 7,8 procent. Gouverneur Carney voegde er in een toelichting aan toe dat de 7 procent geen doel op zich is, maar een 'tussenstation', waar de Bank of England het rentebeleid opnieuw tegen het licht zal houden. Om het tij te keren moeten er omgerekend 750.000 banen worden gecreëerd. De centrale bank mikt in dat verband op de zomer van 2016.Volgens Carney zijn er intussen wel tekenen dat de Britse economie aantrekt. Door de rentevoet te linken aan de werkloosheidsgraad wordt voorkomen dat de rente te snel stijgt, en het economisch herstel wordt belemmerd. (Bloomberg/BBC/BO)