Volgens de regering maakt minister van Financiën Yanis Varoufakis dinsdagvoormiddag zijn opwachting in Parijs, voor een ontmoeting met zijn collega Michel Sapin. Aansluitend is een gesprek gepland met de Franse eurocommissaris Pierre Moscovici, bevoegd voor Financiën.

Maandagavond was er reeds een ontmoeting tussen premier Alexis Tsipras en de topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde. Het gesprek ging over de lopende onderhandelingen met de geldschieters, zo klonk het in regeringskringen.

Dragasakis en Tsakalotos coördinatoren onderhandelingen

Grieks vicepremier, Euclid Tsakalotos
Grieks vicepremier, Euclid Tsakalotos

Dinsdagnamiddag is bovendien in Frankfurt een vergadering gepland met de Europese centrale bankier Mario Draghi, vicepremier Ioannis Dragasakis en Euclides Tsakalotos, de onderminister van Buitenlandse Zaken die recentelijk, na de felle kritiek op Varoufakis, aangesteld werd als coördinator van de onderhandelingen met de geldschieters.

Hier zal vooral gesproken worden over de beslissing die de ECB woensdag moet nemen over nieuwe noodkredieten voor de Griekse banken. Het gaat om de zogenaamd Emergency Liquidity Assistance (ELA), die de laatste geldbron zijn voor de Griekse banken.

Maandag had de Griekse regering nog aangedrongen op de snelle vrijmaking van liquide middelen. Vertegenwoordigers van de Griekse regering en de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het IMF hebben het voorbije weekeinde verder onderhandeld over de hervormingen die Athene moet doorvoeren in ruil voor de vrijmaking van 7,2 miljard euro uit het tot juni lopende steunprogramma voor Griekenland. Een woordvoerder van de Commissie sprak maandag van "constructieve" onderhandelingen.

De Griekse staat heeft het geld dringend nodig om de ambtenaren te betalen en de schulden af te lossen. (Belga/NS)

Volgens de regering maakt minister van Financiën Yanis Varoufakis dinsdagvoormiddag zijn opwachting in Parijs, voor een ontmoeting met zijn collega Michel Sapin. Aansluitend is een gesprek gepland met de Franse eurocommissaris Pierre Moscovici, bevoegd voor Financiën. Maandagavond was er reeds een ontmoeting tussen premier Alexis Tsipras en de topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde. Het gesprek ging over de lopende onderhandelingen met de geldschieters, zo klonk het in regeringskringen.Hier zal vooral gesproken worden over de beslissing die de ECB woensdag moet nemen over nieuwe noodkredieten voor de Griekse banken. Het gaat om de zogenaamd Emergency Liquidity Assistance (ELA), die de laatste geldbron zijn voor de Griekse banken. Maandag had de Griekse regering nog aangedrongen op de snelle vrijmaking van liquide middelen. Vertegenwoordigers van de Griekse regering en de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het IMF hebben het voorbije weekeinde verder onderhandeld over de hervormingen die Athene moet doorvoeren in ruil voor de vrijmaking van 7,2 miljard euro uit het tot juni lopende steunprogramma voor Griekenland. Een woordvoerder van de Commissie sprak maandag van "constructieve" onderhandelingen.De Griekse staat heeft het geld dringend nodig om de ambtenaren te betalen en de schulden af te lossen. (Belga/NS)