Na een week van debatten hebben de senatoren het licht op groen gezet voor een reeks maatregelen met een meerderheid van 62 stemmen tegen 36. Slechts één democraat, Ben Nelson, stemde tegen.

Het wetsontwerp verlengt de werkloosheidsmaatregelen en een ziekteverzekeringssysteem voor werklozen (COBRA) tot 31 december 2010.

De goedgekeurde tekst kreeg de steun van zes verkozen Republikeinse senatoren. De steunmaatregelen omvatten immers ook een verlenging van belastingsvermindering voor bedrijven om onderzoek te financieren. Ook de horeca, kleine ondernemingen en families met studerende kinderen kunnen blijvend op steun rekenen. Het wetsontwerp voorziet ook maatregelen voor bedienden van wie de pensioenplannen getroffen werden door de crisis.

Nu moet het Huis van Afgevaardigden zich nog uitspreken over het wetsontwerp.

Na een week van debatten hebben de senatoren het licht op groen gezet voor een reeks maatregelen met een meerderheid van 62 stemmen tegen 36. Slechts één democraat, Ben Nelson, stemde tegen. Het wetsontwerp verlengt de werkloosheidsmaatregelen en een ziekteverzekeringssysteem voor werklozen (COBRA) tot 31 december 2010. De goedgekeurde tekst kreeg de steun van zes verkozen Republikeinse senatoren. De steunmaatregelen omvatten immers ook een verlenging van belastingsvermindering voor bedrijven om onderzoek te financieren. Ook de horeca, kleine ondernemingen en families met studerende kinderen kunnen blijvend op steun rekenen. Het wetsontwerp voorziet ook maatregelen voor bedienden van wie de pensioenplannen getroffen werden door de crisis. Nu moet het Huis van Afgevaardigden zich nog uitspreken over het wetsontwerp.