De Amerikaanse economie is in het derde kwartaal van 2011 minder gegroeid dan verwacht.

Uit nieuwe cijfers van het ministerie van Handel blijkt dat het bruto binnenlands product (bbp) tijdens de maanden juli, augustus en september met 1,8 procent steeg. In de vorige raming was sprake van 2 procent en in de eerste raming zelfs van 2,5 procent.

De groei lag in het derde kwartaal wel nog beduidend hoger dan de 1,3 procent groei in het tweede kwartaal van dit jaar.

Dat de economie in het derde kwartaal trager groeide dan voorzien, komt omdat de consumentenbestedingen minder groeiden dan verwacht. (KVDA)

De Amerikaanse economie is in het derde kwartaal van 2011 minder gegroeid dan verwacht. Uit nieuwe cijfers van het ministerie van Handel blijkt dat het bruto binnenlands product (bbp) tijdens de maanden juli, augustus en september met 1,8 procent steeg. In de vorige raming was sprake van 2 procent en in de eerste raming zelfs van 2,5 procent. De groei lag in het derde kwartaal wel nog beduidend hoger dan de 1,3 procent groei in het tweede kwartaal van dit jaar. Dat de economie in het derde kwartaal trager groeide dan voorzien, komt omdat de consumentenbestedingen minder groeiden dan verwacht. (KVDA)