Het bericht staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

Uit hun onderzoek blijkt ook dat het aantal starters momenteel zo'n 6% lager ligt dan in 2007. Vooral de Belgen zijn verantwoordelijk voor deze daling. Hun aantal nam de voorbije drie jaar beduidend sterker af dan bij hun allochtone collega's.

Die gaven er vorig jaar wel sneller de brui aan: 9,29% van de niet-Belgische beginners zong het geen volledig jaar uit, tegenover slechts 3,91% bij de Belgen.

"Vaak ligt de taalbarrière aan de basis", zegt NSZ-voorzitster Christine Mattheeuws. "Wie één van onze landstalen niet onder de knie heeft, is als ondernemer sowieso ten dode opgeschreven. Andere oorzaken zijn een gebrekkige informatievergadering en voorbereiding." Daarom blijft NSZ hameren op een verplichte en doorgedreven cursus taal- en bedrijfskennis.

Het bericht staat te lezen in Het Laatste Nieuws. Uit hun onderzoek blijkt ook dat het aantal starters momenteel zo'n 6% lager ligt dan in 2007. Vooral de Belgen zijn verantwoordelijk voor deze daling. Hun aantal nam de voorbije drie jaar beduidend sterker af dan bij hun allochtone collega's. Die gaven er vorig jaar wel sneller de brui aan: 9,29% van de niet-Belgische beginners zong het geen volledig jaar uit, tegenover slechts 3,91% bij de Belgen. "Vaak ligt de taalbarrière aan de basis", zegt NSZ-voorzitster Christine Mattheeuws. "Wie één van onze landstalen niet onder de knie heeft, is als ondernemer sowieso ten dode opgeschreven. Andere oorzaken zijn een gebrekkige informatievergadering en voorbereiding." Daarom blijft NSZ hameren op een verplichte en doorgedreven cursus taal- en bedrijfskennis.