De FOD Financiën heeft al bijna 1,5 miljoen aanslagbiljetten verstuurd, van personen met een vereenvoudigde aangifte of van aangiften die werden ingediend via Tax-on-Web. Dat is te horen bij Financiën.

In juli gingen al 499.743 biljetten op de post en tegen eind augustus zullen er daar nog 999.996 bij komen. "Dat is zowat hetzelfde aantal als vorig jaar", zegt Francis Adyns van de FOD Financiën. Elk jaar verstuurt de fiscus meer vereenvoudigde aangiftes, waarbij de belastingbetaler enkel zijn goedkeuring moet geven aan een vooraf ingevuld voorstel. Dit jaar gaat het om 1,48 miljoen aangiftes.

Zowat 95 procent van de ontvangers aanvaardt het voorstel. Het gaat vooral om gepensioneerden en personen met een uitkering. (Belga/SD)


De FOD Financiën heeft al bijna 1,5 miljoen aanslagbiljetten verstuurd, van personen met een vereenvoudigde aangifte of van aangiften die werden ingediend via Tax-on-Web. Dat is te horen bij Financiën. In juli gingen al 499.743 biljetten op de post en tegen eind augustus zullen er daar nog 999.996 bij komen. "Dat is zowat hetzelfde aantal als vorig jaar", zegt Francis Adyns van de FOD Financiën. Elk jaar verstuurt de fiscus meer vereenvoudigde aangiftes, waarbij de belastingbetaler enkel zijn goedkeuring moet geven aan een vooraf ingevuld voorstel. Dit jaar gaat het om 1,48 miljoen aangiftes. Zowat 95 procent van de ontvangers aanvaardt het voorstel. Het gaat vooral om gepensioneerden en personen met een uitkering. (Belga/SD)