"De werknemers zullen immers een netto-compensatie eisen, terwijl vakbonden en overheid niet staan te springen om gewone betalingen door werkgevers aan hun werknemers vrij te stellen van socialezekerheidsbijdragen en belastingen", luidde het woensdag.

De werkgeversorganisatie gaat er wel vanuit dat de maatschappijen die deze cheques uitgeven "faire en correcte normen hanteren in hun commerciële relaties".

Daarnaast wijst het VBO ook op de mogelijkheid van elektronische maaltijdcheques. "Dit kan de veiligheidsrisico's en rompslomp verminderen en kan zorgen voor een snellere betaling aan de handelaars. Alles moet in het werk worden gesteld om deze werkwijze te veralgemenen".

"De werknemers zullen immers een netto-compensatie eisen, terwijl vakbonden en overheid niet staan te springen om gewone betalingen door werkgevers aan hun werknemers vrij te stellen van socialezekerheidsbijdragen en belastingen", luidde het woensdag. De werkgeversorganisatie gaat er wel vanuit dat de maatschappijen die deze cheques uitgeven "faire en correcte normen hanteren in hun commerciële relaties". Daarnaast wijst het VBO ook op de mogelijkheid van elektronische maaltijdcheques. "Dit kan de veiligheidsrisico's en rompslomp verminderen en kan zorgen voor een snellere betaling aan de handelaars. Alles moet in het werk worden gesteld om deze werkwijze te veralgemenen".