ACV-Openbare Diensten roept de sociale inspecties van RVA, RSZ, Toezicht Sociale Wetten en de Sociale Inspectie van de FOD Sociale Zekerheid op om voor onbepaalde tijd geen onregelmatige prestaties meer te verrichten. De oproep is een reactie op de hervorming van de federale ambtenarij door staatssecretaris van Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V).De christelijke vakbond is niet akkoord met de hervorming die door Bogaert is ingevoerd, waardoor het systeem van de premies en de vergoedingen voor sociale inspecteurs minder interessant wordt. Zo worden de inspecteurs bijvoorbeeld niet meer vergoed voor de onregelmatige prestaties die ze verrichten.

Nacht- en zondagwerk

'Volgens de nieuwe wet die een van deze dagen in het Staatsblad zal verschijnen, krijgen alle federale ambtenaren dezelfde vergoedingen, terwijl de sociale controleurs geregeld onregelmatige prestaties verrichten', legt vakbondssecretaris Johan Lippens uit.

Zo doen de inspecteurs bijvoorbeeld geregeld 's nachts of op zondag controles in de horeca of in discotheken. Lippens: 'Als de overheid ons op dezelfde manier behandelt als alle andere ambtenaren, werken wij ook zoals alle andere ambtenaren en doen we geen onregelmatige prestaties meer'.

Acties ACV voorziet bovendien enkele plaatselijke acties in februari en maart. 'Zo zouden de controleurs bijvoorbeeld meteen pv's kunnen uitschrijven tijdens controles', legt Lippens uit.

De secretaris voegt nog toe dat het conflict kan opgelost worden door het koninklijk besluit van 20 september 2002, waarin onder meer de aparte premies staan voor onregelmatige prestaties, opnieuw volledig uit te voeren. (Belga/KVDA)

ACV-Openbare Diensten roept de sociale inspecties van RVA, RSZ, Toezicht Sociale Wetten en de Sociale Inspectie van de FOD Sociale Zekerheid op om voor onbepaalde tijd geen onregelmatige prestaties meer te verrichten. De oproep is een reactie op de hervorming van de federale ambtenarij door staatssecretaris van Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V).De christelijke vakbond is niet akkoord met de hervorming die door Bogaert is ingevoerd, waardoor het systeem van de premies en de vergoedingen voor sociale inspecteurs minder interessant wordt. Zo worden de inspecteurs bijvoorbeeld niet meer vergoed voor de onregelmatige prestaties die ze verrichten. Nacht- en zondagwerk 'Volgens de nieuwe wet die een van deze dagen in het Staatsblad zal verschijnen, krijgen alle federale ambtenaren dezelfde vergoedingen, terwijl de sociale controleurs geregeld onregelmatige prestaties verrichten', legt vakbondssecretaris Johan Lippens uit. Zo doen de inspecteurs bijvoorbeeld geregeld 's nachts of op zondag controles in de horeca of in discotheken. Lippens: 'Als de overheid ons op dezelfde manier behandelt als alle andere ambtenaren, werken wij ook zoals alle andere ambtenaren en doen we geen onregelmatige prestaties meer'. Acties ACV voorziet bovendien enkele plaatselijke acties in februari en maart. 'Zo zouden de controleurs bijvoorbeeld meteen pv's kunnen uitschrijven tijdens controles', legt Lippens uit. De secretaris voegt nog toe dat het conflict kan opgelost worden door het koninklijk besluit van 20 september 2002, waarin onder meer de aparte premies staan voor onregelmatige prestaties, opnieuw volledig uit te voeren. (Belga/KVDA)