Zo'n 80 militanten van de Algemene Centrale van ABVV Limburg hebben donderdagmiddag een spandoek ontvouwd voor het gebouw van Voka Limburg in Hasselt. Ze bieden het gebouw symbolisch te koop aan, omdat Voka volgens de actievoerders alle eisen al verwezenlijkt heeft in de huidige regeringen, en bijgevolg overbodig is geworden.

"Het is duidelijk dat de regeringen Michel en Bourgeois volledig worden gedicteerd door Voka", vindt Rob Urbain, voorzitter van de Algemene Centrale ABVV Limburg.

"Het zijn alleen hun eisen en vragen die daar op tafel komen en goedgekeurd worden. Voka heeft dus geen reden meer tot bestaan, want alles wat ze willen wordt toch automatisch uitgevoerd. Bijgevolg kunnen ze evengoed hun gebouwen verkopen en de opbrengst verdelen onder de kansarmen, die nu het slachtoffer worden van de besparingswoede in de regeringen."

Urbain had binnen een kort gesprek met Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg. "Hij gaf geen antwoord op onze concrete bemerkingen", aldus Urbain. "Hij sprak over het grote overheidsbeslag, maar zijn eigen voorzitter, Paul Kumpen, verdient als aannemer een hele dikke boterham met overheidsopdrachten. Waar is dan de grens tussen overheid en privé?"

De vakbond wil dat Voka bij de regeringen aandringt om een echt overleg op te starten, waarbij alle partijen worden gehoord. "Voka moet zijn verantwoordleijkheid opnemen en zelf dossiers als taksen op vermogens op tafel durven leggen. Zij zijn nooit betrokken bij onderhandelingen, maar roepen wel heel luid aan de zijlijn. Dat moet maar eens gedaan zijn." (Belga/NS)

Zo'n 80 militanten van de Algemene Centrale van ABVV Limburg hebben donderdagmiddag een spandoek ontvouwd voor het gebouw van Voka Limburg in Hasselt. Ze bieden het gebouw symbolisch te koop aan, omdat Voka volgens de actievoerders alle eisen al verwezenlijkt heeft in de huidige regeringen, en bijgevolg overbodig is geworden."Het is duidelijk dat de regeringen Michel en Bourgeois volledig worden gedicteerd door Voka", vindt Rob Urbain, voorzitter van de Algemene Centrale ABVV Limburg. "Het zijn alleen hun eisen en vragen die daar op tafel komen en goedgekeurd worden. Voka heeft dus geen reden meer tot bestaan, want alles wat ze willen wordt toch automatisch uitgevoerd. Bijgevolg kunnen ze evengoed hun gebouwen verkopen en de opbrengst verdelen onder de kansarmen, die nu het slachtoffer worden van de besparingswoede in de regeringen."Urbain had binnen een kort gesprek met Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg. "Hij gaf geen antwoord op onze concrete bemerkingen", aldus Urbain. "Hij sprak over het grote overheidsbeslag, maar zijn eigen voorzitter, Paul Kumpen, verdient als aannemer een hele dikke boterham met overheidsopdrachten. Waar is dan de grens tussen overheid en privé?"De vakbond wil dat Voka bij de regeringen aandringt om een echt overleg op te starten, waarbij alle partijen worden gehoord. "Voka moet zijn verantwoordleijkheid opnemen en zelf dossiers als taksen op vermogens op tafel durven leggen. Zij zijn nooit betrokken bij onderhandelingen, maar roepen wel heel luid aan de zijlijn. Dat moet maar eens gedaan zijn." (Belga/NS)