"De arbeidsmarkt in het Verenigd Koninkrijk is sinds juli in vrije val. De aanwervingen voor jobs van onbepaalde duur zijn gekelderd naar niveaus die sinds de recessie van 2009 niet meer gezien waren", aldus Kevin Green, directeur van de federatie van rekruteringsprofessionals REC in een studie in samenwerking met IHS Markit.

250.000 banen in gevaar

Volgens Green is "de economische turbulentie die volgde op het referendum over de Brexit, ongetwijfeld de belangrijkste reden voor de trend".

Ook de Britse centrale bank waarschuwde al voor een toename van de werkloosheid tot 5,5 procent in 2018, tegenover 4,9 procent eind mei. Volgens de centrale bank zijn momenteel een kwart miljoen banen in gevaar in Groot-Brittannië. (Belga/NS)

"De arbeidsmarkt in het Verenigd Koninkrijk is sinds juli in vrije val. De aanwervingen voor jobs van onbepaalde duur zijn gekelderd naar niveaus die sinds de recessie van 2009 niet meer gezien waren", aldus Kevin Green, directeur van de federatie van rekruteringsprofessionals REC in een studie in samenwerking met IHS Markit. Volgens Green is "de economische turbulentie die volgde op het referendum over de Brexit, ongetwijfeld de belangrijkste reden voor de trend". Ook de Britse centrale bank waarschuwde al voor een toename van de werkloosheid tot 5,5 procent in 2018, tegenover 4,9 procent eind mei. Volgens de centrale bank zijn momenteel een kwart miljoen banen in gevaar in Groot-Brittannië. (Belga/NS)