"Jongeren blijken wel een groot vertrouwen te hebben in hun capaciteiten, maar zijn enigszins onzeker over de stap van school naar arbeidsmarkt", luidt het vrijdag in een persbericht. Een derde van de bevraagden vindt immers dat ze niet goed voorbereid zijn of waren om na de studies de stap te zetten naar de arbeidsmarkt.

Federgon zegt dat de studie aantoont "dat er kansen zijn" voor de jongeren die zich recentelijk op de arbeidsmarkt begaven of zullen begeven.

Bijna 95 procent van de werkende jongeren is tevreden tot zeer tevreden over de huidige job. Verder zijn jongeren optimistischer over hun eigen vooruitzichten dan over de arbeidsmarkt in het algemeen.

De economische crisis blijkt zowel een impact te hebben op de verwachtingen van jongeren op de arbeidsmarkt als op hun studietraject: 62 procent van de jongeren geeft aan bereid te zijn om minder te verwachten van een job als gevolg van de economische crisis.

Iets meer dan de helft verwacht dat de arbeidsmarkt zal verbeteren in 2010. Veertig procent denkt echter dat dit niet het geval zal zijn.

De studie werd afgenomen door IDEA Consult bij 1.001 jongeren van 18 tot en met 26 jaar: afgestudeerden met of zonder werkervaring en eindejaarsstudenten.

"Jongeren blijken wel een groot vertrouwen te hebben in hun capaciteiten, maar zijn enigszins onzeker over de stap van school naar arbeidsmarkt", luidt het vrijdag in een persbericht. Een derde van de bevraagden vindt immers dat ze niet goed voorbereid zijn of waren om na de studies de stap te zetten naar de arbeidsmarkt. Federgon zegt dat de studie aantoont "dat er kansen zijn" voor de jongeren die zich recentelijk op de arbeidsmarkt begaven of zullen begeven. Bijna 95 procent van de werkende jongeren is tevreden tot zeer tevreden over de huidige job. Verder zijn jongeren optimistischer over hun eigen vooruitzichten dan over de arbeidsmarkt in het algemeen. De economische crisis blijkt zowel een impact te hebben op de verwachtingen van jongeren op de arbeidsmarkt als op hun studietraject: 62 procent van de jongeren geeft aan bereid te zijn om minder te verwachten van een job als gevolg van de economische crisis. Iets meer dan de helft verwacht dat de arbeidsmarkt zal verbeteren in 2010. Veertig procent denkt echter dat dit niet het geval zal zijn. De studie werd afgenomen door IDEA Consult bij 1.001 jongeren van 18 tot en met 26 jaar: afgestudeerden met of zonder werkervaring en eindejaarsstudenten.