Dat berekende De Tijd op basis van RVA-gegevens. Die groep brokkelt wel langzaam af. Vijf jaar geleden had nog 71 procent van de oudere werklozen definitief afscheid genomen van de arbeidsmarkt.

Die daling komt vooral door het uitdoven van een apart statuut voor oudere werklozen. De groep bruggepensioneerden groeit daarentegen nog aan.

Sinds enkele jaren moeten werknemers die na een herstructurering met brugpensioen gaan, naar werk blijven zoeken. Maar die groep is slechts goed voor 2 procent van alle bruggepensioneerden. Cijfers van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) bevestigen dat ook voor die groep de resultaten beperkt zijn.

Een kleine 7 procent van de bruggepensioneerden die de voorbije jaren in een tewerkstellingscel zaten, ging effectief weer aan de slag.

Dat berekende De Tijd op basis van RVA-gegevens. Die groep brokkelt wel langzaam af. Vijf jaar geleden had nog 71 procent van de oudere werklozen definitief afscheid genomen van de arbeidsmarkt. Die daling komt vooral door het uitdoven van een apart statuut voor oudere werklozen. De groep bruggepensioneerden groeit daarentegen nog aan. Sinds enkele jaren moeten werknemers die na een herstructurering met brugpensioen gaan, naar werk blijven zoeken. Maar die groep is slechts goed voor 2 procent van alle bruggepensioneerden. Cijfers van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) bevestigen dat ook voor die groep de resultaten beperkt zijn. Een kleine 7 procent van de bruggepensioneerden die de voorbije jaren in een tewerkstellingscel zaten, ging effectief weer aan de slag.