Dat besluit het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) uit een peiling bij 477 leden.

Achtenvijftig procent van de bevraagde NSZ-leden zegt op federaal en Vlaams niveau voor N-VA te zullen stemmen. Twintig procent kiest voor Open VLD en 8 procent voor CD&V. De andere partijen krijgen nog maximaal 5 procent van de stemmen achter zich. Voor de Europese verkiezingen is de voorsprong van N-VA op Open VLD minder groot (42 tegen 31 procent).

De overgrote meerderheid (89 procent) hoopt dat de huidige federale regering niet meer aan zet zal zijn na 25 mei. Als nieuwe premier kiest 51 procent voor Bart De Wever. Op ruime afstand volgen Maggie De Block (Open VLD, 14 procent), Elio Di Rupo (PS, 4 procent) en Guy Verhofstadt (Open VLD, 4 procent).

Kris Peeters als minister-president

Driekwart zegt ook een andere Vlaamse regering te willen, maar huidig Vlaams minister-president Kris Peeters krijgt wel de grootste steun om opnieuw de Vlaamse regering te leiden. Hij krijgt 36 procent van de bevraagde NSZ-leden achter zich. Dan volgen Liesbeth Homans (N-VA, 15 procent), Geert Bourgeois (N-VA, 10 procent) en Gwendolyn Rutten (Open VLD, 8 procent).

Vierenveertig procent van de bevraagden vindt dat politici op alle fronten (federaal, Vlaams, Europees) prioritair werk moeten maken van een krachtige economie.

NSZ-voorzitster Christine Mattheeuws wijst erop dat het NSZ een neutrale organisatie is, niet gelinkt aan een partij. "Ik ga er dus van uit dat onze peiling representatief is voor alle Vlaamse ondernemers", klinkt het. (Belga/TE)

Dat besluit het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) uit een peiling bij 477 leden. Achtenvijftig procent van de bevraagde NSZ-leden zegt op federaal en Vlaams niveau voor N-VA te zullen stemmen. Twintig procent kiest voor Open VLD en 8 procent voor CD&V. De andere partijen krijgen nog maximaal 5 procent van de stemmen achter zich. Voor de Europese verkiezingen is de voorsprong van N-VA op Open VLD minder groot (42 tegen 31 procent). De overgrote meerderheid (89 procent) hoopt dat de huidige federale regering niet meer aan zet zal zijn na 25 mei. Als nieuwe premier kiest 51 procent voor Bart De Wever. Op ruime afstand volgen Maggie De Block (Open VLD, 14 procent), Elio Di Rupo (PS, 4 procent) en Guy Verhofstadt (Open VLD, 4 procent). Kris Peeters als minister-president Driekwart zegt ook een andere Vlaamse regering te willen, maar huidig Vlaams minister-president Kris Peeters krijgt wel de grootste steun om opnieuw de Vlaamse regering te leiden. Hij krijgt 36 procent van de bevraagde NSZ-leden achter zich. Dan volgen Liesbeth Homans (N-VA, 15 procent), Geert Bourgeois (N-VA, 10 procent) en Gwendolyn Rutten (Open VLD, 8 procent). Vierenveertig procent van de bevraagden vindt dat politici op alle fronten (federaal, Vlaams, Europees) prioritair werk moeten maken van een krachtige economie. NSZ-voorzitster Christine Mattheeuws wijst erop dat het NSZ een neutrale organisatie is, niet gelinkt aan een partij. "Ik ga er dus van uit dat onze peiling representatief is voor alle Vlaamse ondernemers", klinkt het. (Belga/TE)