Randstad zorgt met zijn filiaal Galilei sinds 2006 ook voor loopbaanbegeleiding. "Bijna de helft van de begeleide vijftigplussers vond de voorbije twee jaar opnieuw werk", stelt het uitzendbedrijf maandag op een persconferentie.

Er is wel een groot verschil tussen de verschillende beroepscategorieën. Kaderleden hadden 77 procent kans om opnieuw werk te vinden, bedienden 53 procent en arbeiders 36 procent.

Ook bij de uitzendkrachten ziet Randstad steeds meer kandidaten van boven de vijftig. Sectorfederatie Federgon heeft het over 6,6 procent van het totale aantal interimkrachten. Van de 45-plussers vindt één op de twee vast werk na het beëindigen van de uitzendopdracht.

Randstad zorgt met zijn filiaal Galilei sinds 2006 ook voor loopbaanbegeleiding. "Bijna de helft van de begeleide vijftigplussers vond de voorbije twee jaar opnieuw werk", stelt het uitzendbedrijf maandag op een persconferentie. Er is wel een groot verschil tussen de verschillende beroepscategorieën. Kaderleden hadden 77 procent kans om opnieuw werk te vinden, bedienden 53 procent en arbeiders 36 procent. Ook bij de uitzendkrachten ziet Randstad steeds meer kandidaten van boven de vijftig. Sectorfederatie Federgon heeft het over 6,6 procent van het totale aantal interimkrachten. Van de 45-plussers vindt één op de twee vast werk na het beëindigen van de uitzendopdracht.