Vorige week werd duidelijk dat het zogenaamde Oosterweel-dossier, dat Antwerpen uit de verkeersellende moet helpen, nog lang niet afgerond is.Europa eist namelijk meer transparantie vooraleer het licht op groen wordt gezet.

Dat de nood aan vlot Antwerps verkeer hoog blijft, bleek vorige week nog uit een aankondiging van het logistieke bedrijf Wim Bosman, dat jobs schrapt als gevolg van de Antwerpse files en er tegelijk mee dreigt de Scheldestad te verlaten als gevolg van de verkeersellende.

In afwachting sleutelden de Vlaamse regering en de stad Antwerpen woensdag aan enkele tijdelijke oplossingen via 33 zogenaamde quick-wins. Die moeten voor een betere doorstroming van het verkeer en meer veiligheid zorgen.

Er komen om te beginnen nieuwe spitsstroken: in 2014 op de E19 naar Brecht, en daarna op de E17 in de richting van de E34. Op de A12 tussen Leugenberg en Ekeren wordt in 2014 de pechstrook als rijstrook ingericht, zodat de invoegstrook naadloos overgaat in de uitvoegstrook.

Eveneens in 2014 wordt de weefzone van de oprit Wommelgem op de E313 verlengd en wordt de oprit van de Blancefloerlaan op Linkeroever naar de Kennedytunnel grondig herzien.

Burgemeester Bart De Wever is tevreden, maar hoopt dat er zo snel mogelijk kan worden gestart met de structurele werken. (Belga/BO)

Vorige week werd duidelijk dat het zogenaamde Oosterweel-dossier, dat Antwerpen uit de verkeersellende moet helpen, nog lang niet afgerond is.Europa eist namelijk meer transparantie vooraleer het licht op groen wordt gezet.Dat de nood aan vlot Antwerps verkeer hoog blijft, bleek vorige week nog uit een aankondiging van het logistieke bedrijf Wim Bosman, dat jobs schrapt als gevolg van de Antwerpse files en er tegelijk mee dreigt de Scheldestad te verlaten als gevolg van de verkeersellende.In afwachting sleutelden de Vlaamse regering en de stad Antwerpen woensdag aan enkele tijdelijke oplossingen via 33 zogenaamde quick-wins. Die moeten voor een betere doorstroming van het verkeer en meer veiligheid zorgen.Er komen om te beginnen nieuwe spitsstroken: in 2014 op de E19 naar Brecht, en daarna op de E17 in de richting van de E34. Op de A12 tussen Leugenberg en Ekeren wordt in 2014 de pechstrook als rijstrook ingericht, zodat de invoegstrook naadloos overgaat in de uitvoegstrook. Eveneens in 2014 wordt de weefzone van de oprit Wommelgem op de E313 verlengd en wordt de oprit van de Blancefloerlaan op Linkeroever naar de Kennedytunnel grondig herzien. Burgemeester Bart De Wever is tevreden, maar hoopt dat er zo snel mogelijk kan worden gestart met de structurele werken. (Belga/BO)