De cijfers van juli liggen 23,8 pct lager dan juni. Maar dat is logisch. De vakantiemaand juli is immers altijd een zwakke maand. De stijging met 26,2 pct tegenover juli 2009 bevestigt de stijgende trend van de voorbije maanden.

Voor de eerste zeven maanden van het jaar liggen de cijfers 13,1 pct hoger dan vorig jaar.

Vooral in het gewone circuit is de stijging te merken. Dat duidt volgens de VDAB op het solide karakter van het herstel. De verbeterde economische situatie is ook te merken bij de toename van 26,9 pct van de vraag naar jobstudenten.

Die vraag naar jobstudenten verklaart de gestegen vraag naar vacatures met een laag studieniveau of vacatures zonder studievereisten. De vraag naar hooggeschoolden zit ook in de lift.

Eind juli stonden er 44.496 vacatures open, 0,8 pct meer dan in juni en 28,8 pct meer dan juli 2009.

De cijfers van juli liggen 23,8 pct lager dan juni. Maar dat is logisch. De vakantiemaand juli is immers altijd een zwakke maand. De stijging met 26,2 pct tegenover juli 2009 bevestigt de stijgende trend van de voorbije maanden. Voor de eerste zeven maanden van het jaar liggen de cijfers 13,1 pct hoger dan vorig jaar. Vooral in het gewone circuit is de stijging te merken. Dat duidt volgens de VDAB op het solide karakter van het herstel. De verbeterde economische situatie is ook te merken bij de toename van 26,9 pct van de vraag naar jobstudenten. Die vraag naar jobstudenten verklaart de gestegen vraag naar vacatures met een laag studieniveau of vacatures zonder studievereisten. De vraag naar hooggeschoolden zit ook in de lift. Eind juli stonden er 44.496 vacatures open, 0,8 pct meer dan in juni en 28,8 pct meer dan juli 2009.