Dat schrijft De Standaard, die het gezamenlijke belastingvoordeel van de 20.000 op "meer dan een miljard euro" schat.

Om buitenlandse kaderleden, onderzoekers en gespecialiseerd personeel van multinationals een uitweg te bieden voor de hoge loonkosten in ons land, genieten ze sinds 1983 een specifiek belastingregime. Daardoor kunnen ze een groot deel van de kosten die hun werkgever voor hen betaalt belastingvrij opstrijken. Bovendien worden ze meestal slechts op een stukje van hun loon belast.

"Momenteel hebben 20.809 kaderleden een erkenning om onder dit systeem te vallen", aldus de FOD Financiën. België laat aan het thuisland van de expats bovendien niet weten dat ze hier als niet-­inwoner beschouwd worden. "Daardoor vallen die expats fiscaal overal door de mazen van het net", zegt fiscaal advocaat Luc Vanheeswijck.

Het Rekenhof publiceerde in 2003 al een kritisch rapport over het systeem.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Standaard, die het gezamenlijke belastingvoordeel van de 20.000 op "meer dan een miljard euro" schat.Om buitenlandse kaderleden, onderzoekers en gespecialiseerd personeel van multinationals een uitweg te bieden voor de hoge loonkosten in ons land, genieten ze sinds 1983 een specifiek belastingregime. Daardoor kunnen ze een groot deel van de kosten die hun werkgever voor hen betaalt belastingvrij opstrijken. Bovendien worden ze meestal slechts op een stukje van hun loon belast. "Momenteel hebben 20.809 kaderleden een erkenning om onder dit systeem te vallen", aldus de FOD Financiën. België laat aan het thuisland van de expats bovendien niet weten dat ze hier als niet-­inwoner beschouwd worden. "Daardoor vallen die expats fiscaal overal door de mazen van het net", zegt fiscaal advocaat Luc Vanheeswijck. Het Rekenhof publiceerde in 2003 al een kritisch rapport over het systeem.(Belga/RR)