Dat antwoordt minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne op een schriftelijke vraag van Kamerlid Guy D'haeseleer (Vlaams Belang). Het aantal bedrijven dat de premie aanvroeg lag lager dan in 2008 (199).

De innovatiepremie komt neer op de fiscale vrijstelling voor de premie die de werkgever toekent aan werknemers die een nieuwigheid introduceerden met een meerwaarde voor de onderneming. Van de 995 goedgekeurde dossiers hadden er 212 betrekking op een vernieuwend product en 395 op een productieproces.

De sectoren die het meeste gebruik maken van de premies behoren tot de chemische nijverheid, vervaardiging en assemblage van motorvoertuigen, farmaceutische nijverheid, vervaardiging van elektrische en elektronische uitrustingen en de metaalnijverheid.

Dat antwoordt minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne op een schriftelijke vraag van Kamerlid Guy D'haeseleer (Vlaams Belang). Het aantal bedrijven dat de premie aanvroeg lag lager dan in 2008 (199). De innovatiepremie komt neer op de fiscale vrijstelling voor de premie die de werkgever toekent aan werknemers die een nieuwigheid introduceerden met een meerwaarde voor de onderneming. Van de 995 goedgekeurde dossiers hadden er 212 betrekking op een vernieuwend product en 395 op een productieproces. De sectoren die het meeste gebruik maken van de premies behoren tot de chemische nijverheid, vervaardiging en assemblage van motorvoertuigen, farmaceutische nijverheid, vervaardiging van elektrische en elektronische uitrustingen en de metaalnijverheid.