Het aantal niet-werkende werkzoekenden in Vlaanderen is in juli gestegen tot 235.980.Dat is een stijging met 10,1 procent of 21.561 werkzoekenden ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Volgens het kabinet-Muyters is een deel van de stijging van het aantal werklozen te wijten aan de vroegere opname in de statistieken van schoolverlaters die zich voordien al hebben kunnen inschrijven als werkzoekende.

Vroeger werden die schoolverlaters pas vanaf 1 augustus beschouwd als 'jongere in beroepsinschakelingstijd'. Nu gebeurt dat in juli. Het gaat om zowat 5.000 jongeren. De werkloosheidsgraad in Vlaanderen klimt zo naar 7,9 procent .

Het kabinet noemt de huidige werkloosheidsgraad niettemin 'in een internationale context nog steeds een vrij goede score'. (Belga/BO)

Het aantal niet-werkende werkzoekenden in Vlaanderen is in juli gestegen tot 235.980.Dat is een stijging met 10,1 procent of 21.561 werkzoekenden ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.Volgens het kabinet-Muyters is een deel van de stijging van het aantal werklozen te wijten aan de vroegere opname in de statistieken van schoolverlaters die zich voordien al hebben kunnen inschrijven als werkzoekende. Vroeger werden die schoolverlaters pas vanaf 1 augustus beschouwd als 'jongere in beroepsinschakelingstijd'. Nu gebeurt dat in juli. Het gaat om zowat 5.000 jongeren. De werkloosheidsgraad in Vlaanderen klimt zo naar 7,9 procent .Het kabinet noemt de huidige werkloosheidsgraad niettemin 'in een internationale context nog steeds een vrij goede score'. (Belga/BO)