Uitzendkrachten hebben een onzeker bestaan, behalve dan dat ze voor lange tijd - denk jaren - met dag- en weekcontracten zullen werken. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksinstituut HIVA (KU Leuven), waarover De Morgen bericht. "Dit is nu eenmaal hoe de sector werkt", reageert federatie Federgon.

Het leven van een uitzendkracht zit vol onzekerheden. En die onzekerheid is nu ook netjes in cijfers gegoten. Eén op de acht uitzendkrachten werkt vijf jaar of langer op uitzendbasis. Laaggeschoolden zijn daarbij het kwetsbaarst: 80 procent van wie geen hoger onderwijs gevolgd heeft, werkt meer dan een jaar op interimbasis.

Bovendien werkt het overgrote deel van de interimwerknemers - 92 procent - ook bij langere opdrachten van enkele maanden met onzekere dag- en weekcontracten. De cijfers komen uit een enquête die onderzoeksinstituut HIVA van de KU Leuven uitvoerde bij in totaal 2.022 respondenten, in opdracht van de christelijke vakbond ACV. (Belga/NS)

Uitzendkrachten hebben een onzeker bestaan, behalve dan dat ze voor lange tijd - denk jaren - met dag- en weekcontracten zullen werken. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksinstituut HIVA (KU Leuven), waarover De Morgen bericht. "Dit is nu eenmaal hoe de sector werkt", reageert federatie Federgon. Het leven van een uitzendkracht zit vol onzekerheden. En die onzekerheid is nu ook netjes in cijfers gegoten. Eén op de acht uitzendkrachten werkt vijf jaar of langer op uitzendbasis. Laaggeschoolden zijn daarbij het kwetsbaarst: 80 procent van wie geen hoger onderwijs gevolgd heeft, werkt meer dan een jaar op interimbasis. Bovendien werkt het overgrote deel van de interimwerknemers - 92 procent - ook bij langere opdrachten van enkele maanden met onzekere dag- en weekcontracten. De cijfers komen uit een enquête die onderzoeksinstituut HIVA van de KU Leuven uitvoerde bij in totaal 2.022 respondenten, in opdracht van de christelijke vakbond ACV. (Belga/NS)