Vorig jaar controleerde de taskforce op verzoek van minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) een recordaantal advertenties. Liefst 107 van de 692 gecontroleerde advertenties bleken een of meer regels in de wet op het consumentenkrediet te overtreden.

Er zijn tal van inbreuken vastgesteld. Zo worden nog altijd leningen aangepraat aan mensen die al tot over hun oren in de schulden zitten. De indruk wordt gewekt dat leningen 'gratis' zijn. De kosten worden niet correct vermeld. Ook het gemak waarmee je een lening kan krijgen, wordt illegaal benadrukt.

Vorig jaar controleerde de taskforce op verzoek van minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) een recordaantal advertenties. Liefst 107 van de 692 gecontroleerde advertenties bleken een of meer regels in de wet op het consumentenkrediet te overtreden. Er zijn tal van inbreuken vastgesteld. Zo worden nog altijd leningen aangepraat aan mensen die al tot over hun oren in de schulden zitten. De indruk wordt gewekt dat leningen 'gratis' zijn. De kosten worden niet correct vermeld. Ook het gemak waarmee je een lening kan krijgen, wordt illegaal benadrukt.