De invoering van het witte kassasysteem werpt dus vruchten af, schrijft De Zondag.

'We kennen het systeem van de flexi-jobs, de fiscaal voordelige overuren en de RSZ-korting voor 5 werknemers naar keuze. Uit de cijfers blijkt dat horecazaken daar massaal gebruik van maken', aldus Staatssecretaris voor de Bestrijding van Sociale Fraude, Philippe De Backer (Open VLD).

De belangrijkste kritiek op die begeleidende maatregelen was dat die een bedreiging zouden vormen voor het aantal vaste jobs in de sector. 'Niets is minder waar', aldus De Backer. 'Het blijkt dat er in het eerste kwartaal van 2016 2.531 meer vaste jobs waren dan in het eerste kwartaal van 2015. Het lijkt erop dat 2016 'het jaar van de horeca' wordt!'

Minder

Horeca Vlaanderen wijst er in Het Nieuwsblad echter op dat meer dan de helft van de restaurants een extra rustdag invoert door de witte kassa, en dat twee derde ook minder lang open is.

'Het is gedaan met ongebreideld overal personeel inzetten en blijven draaien. Door de nieuwe wetgeving moet iedereen keuzes maken', aldus Danny Van Assche van Horeca Vlaanderen. 'Het wettelijk keurslijf waarin we gedwongen worden heeft één ding duidelijk gemaakt: in de horeca wordt te veel gewerkt, meer dan wettelijk mag.' (Belga)

De invoering van het witte kassasysteem werpt dus vruchten af, schrijft De Zondag.'We kennen het systeem van de flexi-jobs, de fiscaal voordelige overuren en de RSZ-korting voor 5 werknemers naar keuze. Uit de cijfers blijkt dat horecazaken daar massaal gebruik van maken', aldus Staatssecretaris voor de Bestrijding van Sociale Fraude, Philippe De Backer (Open VLD). De belangrijkste kritiek op die begeleidende maatregelen was dat die een bedreiging zouden vormen voor het aantal vaste jobs in de sector. 'Niets is minder waar', aldus De Backer. 'Het blijkt dat er in het eerste kwartaal van 2016 2.531 meer vaste jobs waren dan in het eerste kwartaal van 2015. Het lijkt erop dat 2016 'het jaar van de horeca' wordt!'Horeca Vlaanderen wijst er in Het Nieuwsblad echter op dat meer dan de helft van de restaurants een extra rustdag invoert door de witte kassa, en dat twee derde ook minder lang open is. 'Het is gedaan met ongebreideld overal personeel inzetten en blijven draaien. Door de nieuwe wetgeving moet iedereen keuzes maken', aldus Danny Van Assche van Horeca Vlaanderen. 'Het wettelijk keurslijf waarin we gedwongen worden heeft één ding duidelijk gemaakt: in de horeca wordt te veel gewerkt, meer dan wettelijk mag.' (Belga)