Ryanair noteerde in de periode van 1 april tot eind september een toename van de winst met 37 procent tot 1,09 miljard euro.

De prestaties zullen de winst over het hele jaar laten uitkomen aan de bovenkant van de eerder gestelde vork van 1,175 tot 1,225 miljard euro, zegt Ryanair.

De omzet van de luchtvaartmaatschappij steeg met 14 procent tot 4,04 miljard euro.

Ryanair vervoerde in de eerste zes maanden van zijn boekjaar 58 miljoen passagiers. In de zomerperiode waren er meer klanten vanwege de natte weersomstandigheden in het Verenigd Koninkrijk. Het resultaat kreeg ook door positieve wisselkoersen een duwtje in de rug. V

Voorts profiteert het bedrijf naar eigen zeggen van zijn strategie die het motto Always Getting Better draagt.

Volgens de eigen prognoses komt het aantal passagiers over het hele jaar bezien uit op circa 105 miljoen. Het aantal stoelen in de vliegtuigen van het concern was de afgelopen zes maanden overigens altijd voor meer dan 90 procent bezet. (Belga/BO)

Ryanair noteerde in de periode van 1 april tot eind september een toename van de winst met 37 procent tot 1,09 miljard euro.De prestaties zullen de winst over het hele jaar laten uitkomen aan de bovenkant van de eerder gestelde vork van 1,175 tot 1,225 miljard euro, zegt Ryanair. De omzet van de luchtvaartmaatschappij steeg met 14 procent tot 4,04 miljard euro.Ryanair vervoerde in de eerste zes maanden van zijn boekjaar 58 miljoen passagiers. In de zomerperiode waren er meer klanten vanwege de natte weersomstandigheden in het Verenigd Koninkrijk. Het resultaat kreeg ook door positieve wisselkoersen een duwtje in de rug. VVoorts profiteert het bedrijf naar eigen zeggen van zijn strategie die het motto Always Getting Better draagt. Volgens de eigen prognoses komt het aantal passagiers over het hele jaar bezien uit op circa 105 miljoen. Het aantal stoelen in de vliegtuigen van het concern was de afgelopen zes maanden overigens altijd voor meer dan 90 procent bezet. (Belga/BO)