Meestal werd de kassa niet correct gebruikt, soms was ze wel aanwezig maar niet geïnstalleerd en in 1 procent van de zaken stond er naast de witte kassa nog een andere, niet-geregistreerde kassa. De witte kassa - of zoals het officieel heet: het geregistreerde kassasysteem (GKS) - is sinds 1 juli 2016 verplicht voor elke horeca-uitbater die meer dan 25.000 euro jaaromzet haalt uit de verkoop van ter plaatse genuttigde maaltijden.

De pakkans blijkt bij gerichte controles dus erg groot te zijn. Zo groot, dat Horeca Vlaanderen nu aan minister Van Overtveldt (N-VA) gevraagd heeft álle horecazaken te controleren. Er kwam voorlopig nog geen reactie van Van Overtveldt op de vraag van Horeca Vlaanderen, klinkt het.

Meestal werd de kassa niet correct gebruikt, soms was ze wel aanwezig maar niet geïnstalleerd en in 1 procent van de zaken stond er naast de witte kassa nog een andere, niet-geregistreerde kassa. De witte kassa - of zoals het officieel heet: het geregistreerde kassasysteem (GKS) - is sinds 1 juli 2016 verplicht voor elke horeca-uitbater die meer dan 25.000 euro jaaromzet haalt uit de verkoop van ter plaatse genuttigde maaltijden.De pakkans blijkt bij gerichte controles dus erg groot te zijn. Zo groot, dat Horeca Vlaanderen nu aan minister Van Overtveldt (N-VA) gevraagd heeft álle horecazaken te controleren. Er kwam voorlopig nog geen reactie van Van Overtveldt op de vraag van Horeca Vlaanderen, klinkt het.