Het gemeenschappelijk front van christelijke en socialistische vakbonden bij Carrefour heeft donderdag opgeroepen tot een algemene staking zaterdag in alle winkels van de distributieketen in België. Dat heeft de Franstalige christelijke bediendevakbond CNE laten weten. De staking komt er nadat de directie van Carrefour Belgium dinsdag een verregaande herstructurering aankondigde.

De staking betreft de 61 supermarkten en 56 hypermarkten die eigen winkels zijn van de Carrefourgroep. Het is echter niet uitgesloten dat ook de franchisewinkels hinder ondervinden.

"De 483 zelfstandige franchisevestigingen zijn gewoon open", voorspelt Buurtsuper.be, de bij de Vlaamse werkgeversorganisatie Unizo aangesloten federatie van zelfstandige winkeluitbaters, donderdag in een persbericht.

In een communiqué stelt CNE dat ze "ook alle spontane acties van de Carrefourwerknemers van de voorbije dagen en morgen (vrijdag, nvdr) steunt". De vakbond laat nog weten dat er online een petitie beschikbaar is om de Carrefourwerknemers te ondersteunen. De petitie circuleert ook in papieren formaat in de winkels van Carrefour.

In het kader van de informatie- en consultatiefase is er op 3 maart een ondernemingsraad.

Carrefour Belgium kondigde dinsdag de schrapping van 1.672 banen en de sluiting van 21 winkels over het hele land aan. Bedoeling is om een aantal andere supermarkten te franchiseren en te verkopen aan de distributiegroep Mestdagh.

Carrefour telt zo'n 15.000 werknemers in België.

Het gemeenschappelijk front van christelijke en socialistische vakbonden bij Carrefour heeft donderdag opgeroepen tot een algemene staking zaterdag in alle winkels van de distributieketen in België. Dat heeft de Franstalige christelijke bediendevakbond CNE laten weten. De staking komt er nadat de directie van Carrefour Belgium dinsdag een verregaande herstructurering aankondigde. De staking betreft de 61 supermarkten en 56 hypermarkten die eigen winkels zijn van de Carrefourgroep. Het is echter niet uitgesloten dat ook de franchisewinkels hinder ondervinden. "De 483 zelfstandige franchisevestigingen zijn gewoon open", voorspelt Buurtsuper.be, de bij de Vlaamse werkgeversorganisatie Unizo aangesloten federatie van zelfstandige winkeluitbaters, donderdag in een persbericht. In een communiqué stelt CNE dat ze "ook alle spontane acties van de Carrefourwerknemers van de voorbije dagen en morgen (vrijdag, nvdr) steunt". De vakbond laat nog weten dat er online een petitie beschikbaar is om de Carrefourwerknemers te ondersteunen. De petitie circuleert ook in papieren formaat in de winkels van Carrefour. In het kader van de informatie- en consultatiefase is er op 3 maart een ondernemingsraad. Carrefour Belgium kondigde dinsdag de schrapping van 1.672 banen en de sluiting van 21 winkels over het hele land aan. Bedoeling is om een aantal andere supermarkten te franchiseren en te verkopen aan de distributiegroep Mestdagh.Carrefour telt zo'n 15.000 werknemers in België.