De vakbonden bij bpost plannen de komende dagen stakingen in telkens andere afdelingen van het bedrijf. De bedeling van brieven en pakjes dreigt daardoor ernstig verstoord te geraken. 'Wij hebben voorzieningen getroffen', zegt topman Wouter Torfs van de gelijknamige schoenenketen. 'We hebben afspraken gemaakt met PostNL, met wie we nu al samenwerken voor leveringen in Nederland.'

De maatregel is tijdelijk, maar Torfs verbergt zijn ongenoegen over de staking niet. 'Bpost schiet in eigen voet. Ik ken de achtergrond van de staking niet, maar ik begrijp niet dat ze er via gesprekken niet uit geraken.'

Aangezien Torfs al met PostNL samenwerkt voor Nederland, verwacht de topman niet dat de tijdelijke wissel hem geld zal kosten. 'Zij zullen de opportuniteit ook wel zien', merkt hij op.

Andere bedrijven kunnen niet zo snel schakelen. Elektroketen Media Markt levert grote artikelen bijvoorbeeld zelf, maar rekent voor de rest op bpost. 'Op zo'n korte termijn kunnen wij geen oplossing vinden. We zullen dus een boodschap moeten plaatsen op onze website dat leveringen langer kunnen duren dan gewoonlijk', zegt woordvoerster Janick De Saedeleer.

De vakbonden bij bpost plannen de komende dagen stakingen in telkens andere afdelingen van het bedrijf. De bedeling van brieven en pakjes dreigt daardoor ernstig verstoord te geraken. 'Wij hebben voorzieningen getroffen', zegt topman Wouter Torfs van de gelijknamige schoenenketen. 'We hebben afspraken gemaakt met PostNL, met wie we nu al samenwerken voor leveringen in Nederland.' De maatregel is tijdelijk, maar Torfs verbergt zijn ongenoegen over de staking niet. 'Bpost schiet in eigen voet. Ik ken de achtergrond van de staking niet, maar ik begrijp niet dat ze er via gesprekken niet uit geraken.' Aangezien Torfs al met PostNL samenwerkt voor Nederland, verwacht de topman niet dat de tijdelijke wissel hem geld zal kosten. 'Zij zullen de opportuniteit ook wel zien', merkt hij op. Andere bedrijven kunnen niet zo snel schakelen. Elektroketen Media Markt levert grote artikelen bijvoorbeeld zelf, maar rekent voor de rest op bpost. 'Op zo'n korte termijn kunnen wij geen oplossing vinden. We zullen dus een boodschap moeten plaatsen op onze website dat leveringen langer kunnen duren dan gewoonlijk', zegt woordvoerster Janick De Saedeleer.