“Woestijnvis wil voor VRT blijven werken”

Woestijnvis wil ook na de overname van VT4, VIJFtv en de Nederlandse SBS-zenders nog programma’s blijven leveren voor de VRT.

“Ons hart ligt bij de VRT”

Wouter Vandenhaute, CEO van De Vijver, de holding boven Woestijnvis die VT4 en VIJFtv heeft gekocht.

Zowel Wouter Vandenhaute als Aimé Vanhecke, grote bazen van De Vijver, de holding boven Woestijnvis, kwamen in het Radio 1-programma uitleg geven bij de overname van de SBS-zenders. Daarbij maakten ze allebei duidelijk dat Woestijnvis de samenwerking met de VRT allerminst wil opblazen.

“Banden met VRT niet verbreken”
“Wij willen de banden met de VRT niet helemaal verbreken,” zei Vanhecke. “Woestijnvis zal naar de openbare omroep een uitnodiging sturen om verder samen te werken.”

“Ons hart ligt bij de VRT”
“Ons hart ligt bij de VRT,” voegde Wouter Vandenhaute daar even later aan toe. “We hebben jarenlang goed samengewerkt en willen dat graag in de toekomst blijven doen. Wij sluiten niets uit. We gaan de komende maanden Voor ons is de combinatie zeker mogelijk.”

Het exclusiviteitscontract tussen VRT en Woestijnvis loopt af midden volgend jaar. Algemeen werd aangenomen dat Woestijnvis bij de aankoop van de SBS-zenders al zijn programma’s zou weghalen bij de openbare omroep.

Verhoudingen veranderenVraag is of de VRT het nog ziet zitten dat Woestijnvis, als eigenaar van concurrerende commerciële zenders nog programma’s voor de openbare omroep maakt. De VRT neemt daarover niet onmiddellijk een beslissing. “De overname verandert de verhouding tussen de VRT en Woestijnvis,” klinkt het in een persbericht. “De VRT neemt kennis van het feit dat Woestijnvis nog wil samenwerken en zal voor de periode na 2012 op basis van de voorbereide scenario’s een definitieve beslissing nemen samen met de raad van bestuur.”

Aandeelhouders
Als gevolg van de transactie wordt de aandeelhoudersstructuur van De Vijver herschikt. Corelio, uitgever van De Standaard en Het Nieuwsblad, Wouter Vandenhaute/Erik Watté en Sanoma worden elk voor één derde aandeelhouder. De Vijver wordt voor de volle 100 procent eigenaar van zowel Humo, DesertFishes als SBS. Flanders Classics, organisator van wielerwedstrijden zoals o.a De Ronde van Vlaanderen, maakt geen deel meer uit van De Vijver maar komt terecht in een aparte joint venture waarin Corelio en Wouter Vandenhaute/Erik Watté elk voor de helft zullen participeren.

Eigen sterkte
“Met de intrede van Sanoma in ons kapitaal zetten we een dubbele stap: Humo gaat voor de volle 100 procent deel uitmaken van De Vijver, en we verwelkomen VT4 en VijfTV,” zegt Wouter Vandenhaute. “De Vijver wil meer dan ooit de thuishaven zijn voor creatief talent in Vlaanderen. We blijven uitgaan van eigen sterkte en zullen in een open en constructieve sfeer met andere mediapartners blijven samenwerken.”

Bijven groeien
“We willen als mediabedrijf blijven groeien,” zegt Aimé Van Hecke, CEO van Sanoma Magazines Belgium. “Dit betekent onze positie in de printmarkt consolideren, groeien in digitale media en onze portfolio uitbreiden met televisie. Met partners als Corelio en Woestijnvis ben ik ervan overtuigd dat dit het begin is van een langdurige en vruchtbare samenwerking”.

“De verkoop van de Belgische SBS-zenders vormt voor Corelio een unieke opportuniteit om zijn positie in het audiovisuele segment op een significante manier te versterken,” Luc Missorten, CEO van Corelio. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content