Volgens het OM bracht een notificatie van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) - de Nederlandse centrale bank - de zaak aan het rollen. ABN AMRO wordt onder meer verweten dat het klanten niet voldoende heeft doorgelicht. Naar verluidt was er ook sprake van ongewone transacties. Een woordvoerder van ABN AMRO was vooralsnog niet bereikbaar voor verdere toelichting, maar de bank heeft wel al laten weten volledig mee te werken aan het onderzoek.

ABN AMRO maakte onlangs bekend dat ze op last van DNB al haar klanten zal doorlichten in de strijd tegen witwassen. Sinds de affaire bij onder meer ING vorig jaar moeten banken in Nederland daar nu scherper op toezien. DNB gaf eerder bij ABN AMRO aan dat de bank zijn dossiers op enkele vlakken beter moet checken.

De bank zette in verband met de kwestie eerder al 114 miljoen euro opzij. Mogelijk volgt nog een boete omdat de zaak door DNB werd aangekaart en niet door ABN AMRO zelf.

Volgens het OM bracht een notificatie van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) - de Nederlandse centrale bank - de zaak aan het rollen. ABN AMRO wordt onder meer verweten dat het klanten niet voldoende heeft doorgelicht. Naar verluidt was er ook sprake van ongewone transacties. Een woordvoerder van ABN AMRO was vooralsnog niet bereikbaar voor verdere toelichting, maar de bank heeft wel al laten weten volledig mee te werken aan het onderzoek. ABN AMRO maakte onlangs bekend dat ze op last van DNB al haar klanten zal doorlichten in de strijd tegen witwassen. Sinds de affaire bij onder meer ING vorig jaar moeten banken in Nederland daar nu scherper op toezien. DNB gaf eerder bij ABN AMRO aan dat de bank zijn dossiers op enkele vlakken beter moet checken. De bank zette in verband met de kwestie eerder al 114 miljoen euro opzij. Mogelijk volgt nog een boete omdat de zaak door DNB werd aangekaart en niet door ABN AMRO zelf.