Het winstalarm van het Amerikaanse koerierbedrijf, dat onlangs een bod uitbracht op de Nederlandse sectorgenoot TNT Express, is een gevolg van teleurstellende kwartaalcijfers door slechte resultaten binnen het internationaal pakjesvervoer.

De omzet van UPS steeg in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met slechts 1 procent tot 13,4 miljard dollar (11,1 miljard euro), wat dan nog te danken is aan de resultaten op de Amerikaanse thuismarkt.

De winst in de VS nam in het tweede kwartaal weliswaar toe met 10 procent, maar in het internationale pakjesvervoer zakte de winst dan weer met 10 procent.

UPS mikt nu voor het hele jaar op een winst die rond de 4,5 tot
4,70 dollar per aandeel schommelt, tegenover een eerder geraamde vork van 4,75 tot 5 dollar per aandeel.

"UPS stelt vast dat bedrijven en particulieren in toenemende mate
verontrust zijn, en opteren voor goedkopere leveringsmogelijkheden," verklaarde financieel directeur Kurt Kuehn tijdens een conference call met analisten en investeerders.

Scott Davis, voorzitter en CEO van de koerierreus, sprak hem niet tegen. De terugval is volgens hem te wijten aan de toenemende onzekerheid in de VS, de aanhoudende zwakte in de export vanuit Azië en de Europese schuldencrisis.

Analisten beschouwen het als een veeg teken als een van de meest rendabele en internationale bedrijven hun winstprognoses in negatieve zin bijstellen.

Beleggers volgen het wantrouwen van de analisten en sturen het UPS-aandeel dinsdag 2,5 procent lager. (Belga/BO)

Het winstalarm van het Amerikaanse koerierbedrijf, dat onlangs een bod uitbracht op de Nederlandse sectorgenoot TNT Express, is een gevolg van teleurstellende kwartaalcijfers door slechte resultaten binnen het internationaal pakjesvervoer. De omzet van UPS steeg in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met slechts 1 procent tot 13,4 miljard dollar (11,1 miljard euro), wat dan nog te danken is aan de resultaten op de Amerikaanse thuismarkt.De winst in de VS nam in het tweede kwartaal weliswaar toe met 10 procent, maar in het internationale pakjesvervoer zakte de winst dan weer met 10 procent. UPS mikt nu voor het hele jaar op een winst die rond de 4,5 tot 4,70 dollar per aandeel schommelt, tegenover een eerder geraamde vork van 4,75 tot 5 dollar per aandeel. "UPS stelt vast dat bedrijven en particulieren in toenemende mate verontrust zijn, en opteren voor goedkopere leveringsmogelijkheden," verklaarde financieel directeur Kurt Kuehn tijdens een conference call met analisten en investeerders.Scott Davis, voorzitter en CEO van de koerierreus, sprak hem niet tegen. De terugval is volgens hem te wijten aan de toenemende onzekerheid in de VS, de aanhoudende zwakte in de export vanuit Azië en de Europese schuldencrisis.Analisten beschouwen het als een veeg teken als een van de meest rendabele en internationale bedrijven hun winstprognoses in negatieve zin bijstellen.Beleggers volgen het wantrouwen van de analisten en sturen het UPS-aandeel dinsdag 2,5 procent lager. (Belga/BO)