Moderna's kwartaalcijfers overtroffen de verwachtingen van de analisten ruimschoots. Het aandeel maakte woensdag al een sprong van goed 7 procent.

De prognoses voor dit jaar blijven onveranderd. Het bedrijf rekent erop met zijn vaccin een omzet van maar liefst 21 miljard dollar te realiseren. Die prognose is gebaseerd op de bestellingen die het bedrijf al ontving, maar naar alle waarschijnlijkheid zullen de werkelijke cijfers nog hoger uitvallen.

CEO Stéphane Bancel verwacht na de zomer een goedkeuring te verkrijgen voor een vaccin dat aangepast is aan de omikronvariant.

Moderna's kwartaalcijfers overtroffen de verwachtingen van de analisten ruimschoots. Het aandeel maakte woensdag al een sprong van goed 7 procent. De prognoses voor dit jaar blijven onveranderd. Het bedrijf rekent erop met zijn vaccin een omzet van maar liefst 21 miljard dollar te realiseren. Die prognose is gebaseerd op de bestellingen die het bedrijf al ontving, maar naar alle waarschijnlijkheid zullen de werkelijke cijfers nog hoger uitvallen. CEO Stéphane Bancel verwacht na de zomer een goedkeuring te verkrijgen voor een vaccin dat aangepast is aan de omikronvariant.