Het bedrijfsresultaat (operationele winst, ebit) ging bijna drie keer over de kop, van 85 miljoen in 2009 naar 246 miljoen dit jaar. De cijfers liggen fors boven de verwachting van analisten.

Topman Feike Sijbesma sprak van een "zeer sterk kwartaal" dat te danken is aan "zeer goede verkoopvolumes in combinatie met de voortzetting van gedisciplineerde focus op prijzen en kosten". Hij merkte op dat het bedrijfsresultaat met 25 procent was gestegen ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar. "Voor het huidige activiteitenportfolio was dit het beste kwartaal ooit".

DSM verwacht dat 2010 in zijn geheel eveneens een "sterk jaar" zal worden, met een verder herstel van de eindmarkten. Het risico van een vertraging van het economisch herstel blijft volgens het concern echter ook nog aanwezig. De opkomende economieën behouden naar verwachting het hele jaar hun kracht, aldus DSM.

Het bedrijfsresultaat (operationele winst, ebit) ging bijna drie keer over de kop, van 85 miljoen in 2009 naar 246 miljoen dit jaar. De cijfers liggen fors boven de verwachting van analisten. Topman Feike Sijbesma sprak van een "zeer sterk kwartaal" dat te danken is aan "zeer goede verkoopvolumes in combinatie met de voortzetting van gedisciplineerde focus op prijzen en kosten". Hij merkte op dat het bedrijfsresultaat met 25 procent was gestegen ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar. "Voor het huidige activiteitenportfolio was dit het beste kwartaal ooit". DSM verwacht dat 2010 in zijn geheel eveneens een "sterk jaar" zal worden, met een verder herstel van de eindmarkten. Het risico van een vertraging van het economisch herstel blijft volgens het concern echter ook nog aanwezig. De opkomende economieën behouden naar verwachting het hele jaar hun kracht, aldus DSM.