BNP Paribas, de grootste bank van Frankrijk, boekte in het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst van 1,58 miljard euro. Dat is een daling van 45 procent ten opzichte van dezelfde drie maanden vorig jaar. Het resultaat is wel iets beter dan analisten hadden verwacht.

Dat de winst bijna wordt gehalveerd, komt onder meer doordat vorig jaar de winst werd opgekrikt door de verkoop van een belang.

België

In België konden de retailactiviteiten (BNP Paribas Fortis) 'een goed globaal resultaat' realiseren, aldus de grootbank. De deposito's stegen 4,3 procent tegenover het eerste kwartaal vorig jaar, met name door de goede vooruitgang van de zicht- en spaarrekeningen. De kredieten stegen 2,1 procent, vooral bij particulieren (+3,6 procent). Aan kmo's bleven de kredieten op peil. De groei in kredieten vertoont wel een vertraging. Het nettobankresultaat daalde 0,4 procent tot 838 miljoen euro. Het resultaat voor belastingen kwam in de eerste drie maanden uit op 205 miljoen euro, een stijging met 7,3 procent. (Belga/KVDA)

BNP Paribas, de grootste bank van Frankrijk, boekte in het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst van 1,58 miljard euro. Dat is een daling van 45 procent ten opzichte van dezelfde drie maanden vorig jaar. Het resultaat is wel iets beter dan analisten hadden verwacht. Dat de winst bijna wordt gehalveerd, komt onder meer doordat vorig jaar de winst werd opgekrikt door de verkoop van een belang. België In België konden de retailactiviteiten (BNP Paribas Fortis) 'een goed globaal resultaat' realiseren, aldus de grootbank. De deposito's stegen 4,3 procent tegenover het eerste kwartaal vorig jaar, met name door de goede vooruitgang van de zicht- en spaarrekeningen. De kredieten stegen 2,1 procent, vooral bij particulieren (+3,6 procent). Aan kmo's bleven de kredieten op peil. De groei in kredieten vertoont wel een vertraging. Het nettobankresultaat daalde 0,4 procent tot 838 miljoen euro. Het resultaat voor belastingen kwam in de eerste drie maanden uit op 205 miljoen euro, een stijging met 7,3 procent. (Belga/KVDA)