Dat groothandelscentrum van de Group Bernaerts wordt naar verwachting de Europese uitvalsbasis van een groep Chinese ondernemers onder leiding van Feng Jun van Aigo (producent van onder meer camera's). De Chinese zakenman was in maart al op bezoek.

"Er is ook interesse van zeven elektronicabedrijven om langs de A12 een montagefabriek te bouwen. Er is op termijn ruimte voor 3000 ondernemingen in EMC. Momenteel wordt het eerste gebouw opgetrokken voor 300 gebruikers", zegt topman Guido Bernaerts van de gelijknamige groep.

Bernaerts meldt ook dat Himin Solar Co, marktleider in China in zonne-energie, zijn Europees hoofdkwartier in EMC plant. De groep produceert onder meer keuken- en badkamerapparatuur die werkt op zonnepanelen. Ze zou een winkelketen willen opzetten over heel Europa.

Eerdere berichten als zouden de eerste twintig tot dertig EMC-klanten al in april zouden komen, bleken voorbarig. De administratieve procedure verloopt trager dan verwacht. Voor de zomer zijn de eerste dossiers naar verhoopt afgerond. Aigo heeft een bestendige afgevaardigde in de kantoren van Bernaerts in Antwerpen om de komst van de Chinezen te begeleiden. (H.B.)

Dat groothandelscentrum van de Group Bernaerts wordt naar verwachting de Europese uitvalsbasis van een groep Chinese ondernemers onder leiding van Feng Jun van Aigo (producent van onder meer camera's). De Chinese zakenman was in maart al op bezoek. "Er is ook interesse van zeven elektronicabedrijven om langs de A12 een montagefabriek te bouwen. Er is op termijn ruimte voor 3000 ondernemingen in EMC. Momenteel wordt het eerste gebouw opgetrokken voor 300 gebruikers", zegt topman Guido Bernaerts van de gelijknamige groep. Bernaerts meldt ook dat Himin Solar Co, marktleider in China in zonne-energie, zijn Europees hoofdkwartier in EMC plant. De groep produceert onder meer keuken- en badkamerapparatuur die werkt op zonnepanelen. Ze zou een winkelketen willen opzetten over heel Europa. Eerdere berichten als zouden de eerste twintig tot dertig EMC-klanten al in april zouden komen, bleken voorbarig. De administratieve procedure verloopt trager dan verwacht. Voor de zomer zijn de eerste dossiers naar verhoopt afgerond. Aigo heeft een bestendige afgevaardigde in de kantoren van Bernaerts in Antwerpen om de komst van de Chinezen te begeleiden. (H.B.)