John Porter volgt in april Duco Sickinghe op als CEO van telecombedrijf Telenet. John Porter is 55 en heeft zowel de Australische als de Amerikaanse nationaliteit. Zijn vrouw en hun vier kinderen verhuizen begin april vanuit Australië naar België.

Liberty Global

Porter heeft een voorgeschiedenis bij Liberty Global, de hoofdaandeelhouder van Telenet die er onlangs niet in slaagde het Mechelse bedrijf volledig in te lijven. Hij was namelijk een tijdje operationeel directeur (COO) Asia-Pacific bij United International Holdings, de voorganger van Liberty Global.

Van mei 1995 tot mei vorig jaar was John Porter aan de slag bij Austar United Communication, een leverancier van televisiediensten en aanverwante producten in Australië. Hij liet het bedrijf groeien vanaf de oprichting en werd CEO bij de beursgang in 1999. Austar werd in mei verkocht aan Foxtel.

Momenteel is Porter voorzitter en niet-uitvoerend bestuurder van de raad van bestuur van de beursgenoteerde marketingdienstengroep Enero, en oOh! media, een Australisch 'outdoor advertising'-bedrijf.

'Ideale kandidaat' 'John Porters dertig jaar ervaring in de sector, gecombineerd met zijn recentere prestaties om een snelgroeiend ASX 100-genoteerd bedrijf in Australië en Azië te leiden, maken van hem de ideale kandidaat om Telenet in de volgende groeifase te leiden', zegt Telenet.

'Johns eerdere 'track record' en voorgeschiedenis bij Liberty Global zullen bijdragen tot een voortzetting van het momentum en succes van Telenet." De nieuwe CEO zal onder meer moeten kijken naar "waardecreërende synergieën met de Liberty-organisatie'. (Belga/KVDA)

John Porter volgt in april Duco Sickinghe op als CEO van telecombedrijf Telenet. John Porter is 55 en heeft zowel de Australische als de Amerikaanse nationaliteit. Zijn vrouw en hun vier kinderen verhuizen begin april vanuit Australië naar België. Liberty Global Porter heeft een voorgeschiedenis bij Liberty Global, de hoofdaandeelhouder van Telenet die er onlangs niet in slaagde het Mechelse bedrijf volledig in te lijven. Hij was namelijk een tijdje operationeel directeur (COO) Asia-Pacific bij United International Holdings, de voorganger van Liberty Global. Van mei 1995 tot mei vorig jaar was John Porter aan de slag bij Austar United Communication, een leverancier van televisiediensten en aanverwante producten in Australië. Hij liet het bedrijf groeien vanaf de oprichting en werd CEO bij de beursgang in 1999. Austar werd in mei verkocht aan Foxtel. Momenteel is Porter voorzitter en niet-uitvoerend bestuurder van de raad van bestuur van de beursgenoteerde marketingdienstengroep Enero, en oOh! media, een Australisch 'outdoor advertising'-bedrijf.'Ideale kandidaat' 'John Porters dertig jaar ervaring in de sector, gecombineerd met zijn recentere prestaties om een snelgroeiend ASX 100-genoteerd bedrijf in Australië en Azië te leiden, maken van hem de ideale kandidaat om Telenet in de volgende groeifase te leiden', zegt Telenet. 'Johns eerdere 'track record' en voorgeschiedenis bij Liberty Global zullen bijdragen tot een voortzetting van het momentum en succes van Telenet." De nieuwe CEO zal onder meer moeten kijken naar "waardecreërende synergieën met de Liberty-organisatie'. (Belga/KVDA)