Het was premier Alexander De Croo die de winnaar bekendmaakte. Stow haalde het van drie andere genomineerden: verpakkings- en isolatiematerialenbedrijf Abriso-Jiffy (Anzegem), drankenproducent Konings (Zonhoven) en sanitair- en verwarmingsonderneming Van Marcke (Kortrijk). De nieuwe "Onderneming van het Jaar"' is een aanbieder van industriële stockageoplossingen, zeg maar een bouwer van magazijnstellingen en -rekken. Het bedrijf telt zowat 1.750 werknemers, van wie een 500-tal in België. Het kent sinds 2013 een jaarlijkse groei van gemiddeld 13 procent, is uitgegroeid tot Europees marktleider en realiseert een omzet van meer dan 600 miljoen euro. "Stow opereert al meer dan veertig jaar in de snelgroeiende logistieke markt en speelt met succes in op de continue veranderende trends in de 'supply chain'-sector", legt juryvoorzitster Michèle Sioen de keuze van de jury uit. "De doorgedreven focus op hoge efficiëntie doorheen alle processen en producten, leidt tot operational excellence binnen het bedrijf."

"De onderneming heeft alles om relevant te zijn én te blijven in de toekomst", zegt van zijn kant Patrick Rottiers, de CEO van EY België. "Stow vormt een mooi voorbeeld van ondernemerschap zonder opgeven en met het voortdurend aanpassen aan omstandigheden en inspelen op nieuwe opportuniteiten."

"Het is een heel mooi signaal van de jury dat ze een klassieke industriële onderneming toch tot Onderneming van het Jaar kiest", zei Stow-CEO Jos De Vuyst tijdens de uitzending van het evenement, dat dit jaar enkel online plaatsvond. Het bedrijf werkt weliswaar veel rond innovatie en technologie, maar dat een klassiek industrieel bedrijf de prijs wint, vindt de topman "een heel leuk feit".

Vorig jaar ging de titel van "Onderneming van het Jaar" naar de bioscoopgroep Kinepolis. De "Prijs van de Vlaamse regering voor de Scale-up van het Jaar" werd dinsdag toegekend aan het softwarebedrijf Robovision uit Zwijnaarde. Het was Vlaams minister-president Jan Jambon die de winnaar bekendmaakte van de prijs waarmee de Vlaamse regering groeibedrijven in de kijker zet die de afgelopen jaren een mooi groeiparcours hebben gelopen.

"De technologie van Robovision democratiseert Artificial Intelligence in de markt en is breed toepasbaar: van de landbouwsector tot de productie-industrie tot in slimme steden", stelt juryvoorzitter Hans Crijns, professor aan de Vlerick Business School. "Het groeipotentieel en de impact van het bedrijf is groot, en dit zowel in België als in het buitenland."

De andere genomineerden voor de titel van scale-up van het jaar waren FibriCheck (Hasselt), THEO Technologies (Leuven) en Unifly (Antwerpen). Maandagavond was I-Care, een bedrijf uit Bergen gespecialiseerd in het voorspellend onderhoud van industriële installaties, uitgeroepen tot Entreprise de l'Année of Franstalige Onderneming van het Jaar.

Het was premier Alexander De Croo die de winnaar bekendmaakte. Stow haalde het van drie andere genomineerden: verpakkings- en isolatiematerialenbedrijf Abriso-Jiffy (Anzegem), drankenproducent Konings (Zonhoven) en sanitair- en verwarmingsonderneming Van Marcke (Kortrijk). De nieuwe "Onderneming van het Jaar"' is een aanbieder van industriële stockageoplossingen, zeg maar een bouwer van magazijnstellingen en -rekken. Het bedrijf telt zowat 1.750 werknemers, van wie een 500-tal in België. Het kent sinds 2013 een jaarlijkse groei van gemiddeld 13 procent, is uitgegroeid tot Europees marktleider en realiseert een omzet van meer dan 600 miljoen euro. "Stow opereert al meer dan veertig jaar in de snelgroeiende logistieke markt en speelt met succes in op de continue veranderende trends in de 'supply chain'-sector", legt juryvoorzitster Michèle Sioen de keuze van de jury uit. "De doorgedreven focus op hoge efficiëntie doorheen alle processen en producten, leidt tot operational excellence binnen het bedrijf." "De onderneming heeft alles om relevant te zijn én te blijven in de toekomst", zegt van zijn kant Patrick Rottiers, de CEO van EY België. "Stow vormt een mooi voorbeeld van ondernemerschap zonder opgeven en met het voortdurend aanpassen aan omstandigheden en inspelen op nieuwe opportuniteiten." "Het is een heel mooi signaal van de jury dat ze een klassieke industriële onderneming toch tot Onderneming van het Jaar kiest", zei Stow-CEO Jos De Vuyst tijdens de uitzending van het evenement, dat dit jaar enkel online plaatsvond. Het bedrijf werkt weliswaar veel rond innovatie en technologie, maar dat een klassiek industrieel bedrijf de prijs wint, vindt de topman "een heel leuk feit". Vorig jaar ging de titel van "Onderneming van het Jaar" naar de bioscoopgroep Kinepolis. De "Prijs van de Vlaamse regering voor de Scale-up van het Jaar" werd dinsdag toegekend aan het softwarebedrijf Robovision uit Zwijnaarde. Het was Vlaams minister-president Jan Jambon die de winnaar bekendmaakte van de prijs waarmee de Vlaamse regering groeibedrijven in de kijker zet die de afgelopen jaren een mooi groeiparcours hebben gelopen. "De technologie van Robovision democratiseert Artificial Intelligence in de markt en is breed toepasbaar: van de landbouwsector tot de productie-industrie tot in slimme steden", stelt juryvoorzitter Hans Crijns, professor aan de Vlerick Business School. "Het groeipotentieel en de impact van het bedrijf is groot, en dit zowel in België als in het buitenland." De andere genomineerden voor de titel van scale-up van het jaar waren FibriCheck (Hasselt), THEO Technologies (Leuven) en Unifly (Antwerpen). Maandagavond was I-Care, een bedrijf uit Bergen gespecialiseerd in het voorspellend onderhoud van industriële installaties, uitgeroepen tot Entreprise de l'Année of Franstalige Onderneming van het Jaar.