De Roeselaarse busbouwer VDL Bus gaat de honderd bussen leveren aan vervoerder Connexxion. Die zal ze inzetten in de Nederlandse provincie Noord-Holland.

Fabrieksdirecteur Peter Wouters spreekt van 'schitterend nieuws' voor VDL Bus Roeselare. "Dit is het grootste order voor elektrische bussen met snellaadtechnologie tot nu toe", aldus Wouters.

Wel in Nederland, niet in België

Eind vorig jaar mocht VDL Bus Roeselare al 43 elektrische bussen leveren voor de regio Eindhoven. Nu gaan de West-Vlamingen dus opnieuw leveren aan Nederland. "Dit bevestigt onze koppositie als koploper in elektrische mobiliteit", zegt Wouters.

Opvallend: wat VDL Bus Roeselare wel kan in Nederland, krijgt het in eigen land niet voor elkaar. De busbouwer greep in januari namelijk naast een miljoenenorder van de Waalse openbaarvervoermaatschappij TEC voor hybride bussen.

De TEC koos uiteindelijk voor Zweedse en Poolse bussen, tot grote ontzetting van de vakbonden bij VDL Bus Roeselare.

De Roeselaarse busbouwer VDL Bus gaat de honderd bussen leveren aan vervoerder Connexxion. Die zal ze inzetten in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Fabrieksdirecteur Peter Wouters spreekt van 'schitterend nieuws' voor VDL Bus Roeselare. "Dit is het grootste order voor elektrische bussen met snellaadtechnologie tot nu toe", aldus Wouters. Eind vorig jaar mocht VDL Bus Roeselare al 43 elektrische bussen leveren voor de regio Eindhoven. Nu gaan de West-Vlamingen dus opnieuw leveren aan Nederland. "Dit bevestigt onze koppositie als koploper in elektrische mobiliteit", zegt Wouters. Opvallend: wat VDL Bus Roeselare wel kan in Nederland, krijgt het in eigen land niet voor elkaar. De busbouwer greep in januari namelijk naast een miljoenenorder van de Waalse openbaarvervoermaatschappij TEC voor hybride bussen. De TEC koos uiteindelijk voor Zweedse en Poolse bussen, tot grote ontzetting van de vakbonden bij VDL Bus Roeselare.