Toyota is van plan de vaste kosten drukken en de operaties in Europa efficiënter vlotter te laten verlopen, luidt het dinsdag in een persbericht. Werknemers die beslissen van de uitstapregeling gebruik te maken, zullen van het bedrijf hulp krijgen bij het bepalen en ontwikkelen van hun verdere loopbaan.

De Japanse autobouwer heeft sinds 1960 meer dan 20 miljoen wagens in Europa verkocht, waarvan de helft tde voorbije tien jaar. Sinds augustus ligt het verkoopsritme in Europa hoger dan voor gelijk welke andere periode tijdens de voorbije 10 maanden, luidt het. Toyota rekent er nu op dat het oorspronkelijke verkoopcijfer van 800.000 wagens voor 2010 behaald zal worden. Maar om dat te bereiken, moet er bespaard worden.

"De hervorming zal de rol en de verantwoordelijkheden wijzigen van het Europese hoofdkwartier dat R&D, productie, verkoop en naverkoopactiviteiten omvat. Dat zal leiden tot een meer gedecentraliseerde organisatie die flexibeler is, dichter bij de markt en de consument staat en sneller beslissingen neemt", verduidelijkt Toyota.

Toyota is van plan de vaste kosten drukken en de operaties in Europa efficiënter vlotter te laten verlopen, luidt het dinsdag in een persbericht. Werknemers die beslissen van de uitstapregeling gebruik te maken, zullen van het bedrijf hulp krijgen bij het bepalen en ontwikkelen van hun verdere loopbaan. De Japanse autobouwer heeft sinds 1960 meer dan 20 miljoen wagens in Europa verkocht, waarvan de helft tde voorbije tien jaar. Sinds augustus ligt het verkoopsritme in Europa hoger dan voor gelijk welke andere periode tijdens de voorbije 10 maanden, luidt het. Toyota rekent er nu op dat het oorspronkelijke verkoopcijfer van 800.000 wagens voor 2010 behaald zal worden. Maar om dat te bereiken, moet er bespaard worden. "De hervorming zal de rol en de verantwoordelijkheden wijzigen van het Europese hoofdkwartier dat R&D, productie, verkoop en naverkoopactiviteiten omvat. Dat zal leiden tot een meer gedecentraliseerde organisatie die flexibeler is, dichter bij de markt en de consument staat en sneller beslissingen neemt", verduidelijkt Toyota.