De directie ondernam dinsdag een derde poging om de intentie tot sluiting aan te kondigen. Een eerste bijzondere ondernemingsraad - op 12 februari - was geboycot door de werknemers. Een tweede bijzondere ondernemingsraad - op vrijdag 21 februari - werd opgeschort voor de intentie officieel aangekondigd kon worden.

In een reactie op de derde poging van de directie blokkeren de werknemers van de glasfabriek dinsdag de toegang tot de vestiging. Ze willen gedurende 24 uur het werk onderbreken "om hun onvrede uit te drukken over het veelvuldige uitstel van de aankondiging en om de tijd te nemen om het nieuws te verwerken", aldus vakbondsman Manuel Fernandez.

De wet-Renault wordt onmiddellijk opgestart. Op 6 maart is een eerste vergadering gepland in het kader van de informatie- en consultatiefase.

De Waalse glassector zit in een diep dal. Behalve de vestiging van Saint-Gobain in Auvelais, is ook die van AGC in Roux (Charleroi) met sluiting bedreigd. In die laatste fabriek staan 190 banen op de tocht. Donderdag vindt een nieuwe ontmoeting plaats met vertegenwoordigers van de Waalse regering om de toestand te bespreken. (Belga/BO)

De directie ondernam dinsdag een derde poging om de intentie tot sluiting aan te kondigen. Een eerste bijzondere ondernemingsraad - op 12 februari - was geboycot door de werknemers. Een tweede bijzondere ondernemingsraad - op vrijdag 21 februari - werd opgeschort voor de intentie officieel aangekondigd kon worden. In een reactie op de derde poging van de directie blokkeren de werknemers van de glasfabriek dinsdag de toegang tot de vestiging. Ze willen gedurende 24 uur het werk onderbreken "om hun onvrede uit te drukken over het veelvuldige uitstel van de aankondiging en om de tijd te nemen om het nieuws te verwerken", aldus vakbondsman Manuel Fernandez. De wet-Renault wordt onmiddellijk opgestart. Op 6 maart is een eerste vergadering gepland in het kader van de informatie- en consultatiefase. De Waalse glassector zit in een diep dal. Behalve de vestiging van Saint-Gobain in Auvelais, is ook die van AGC in Roux (Charleroi) met sluiting bedreigd. In die laatste fabriek staan 190 banen op de tocht. Donderdag vindt een nieuwe ontmoeting plaats met vertegenwoordigers van de Waalse regering om de toestand te bespreken. (Belga/BO)