De medewerkers van Ford Genk en de toeleveringsbedrijven die het koningspaar zullen ontmoeten bij de Blijde Intrede in Limburg hebben een brief geschreven die ze graag willen afgeven als er onvoldoende tijd zou zijn om met de koning te praten.

Ze vragen de vorst om het probleem van de werkgelegenheid aan te kaarten bij de bevoegde politici, en dit niet alleen voor de Genkse arbeiders, maar voor iedereen die in deze tijden zijn werk heeft verloren.

Hasan Düzgün, de hoofdafgevaardigde van de ACLVB bij toeleverancier SML, is één van de acht personen die namens het personeel van Ford en de toeleveringsbedrijven het koningspaar mogen ontmoeten.

'Het verlies van ons werk is nog steeds een schok voor ons allen'

Ik begrijp dat er misschien onvoldoende tijd zal zijn om even met de koning te praten, vandaar dat ik alvast een brief heb voorbereid die ik hem desgevallend kan overhandigen."

"Het verlies van ons werk is nog steeds een schok voor ons allen die we moeilijk kunnen aanvaarden", schrijft Düzgün. "We hebben allen een gezin dat we moeten onderhouden, kinderen die moeten studeren, hypotheken die we moeten afbetalen, en andere eventuele leningen en uitgaven."

Vraag aan de koning om te bemiddelen

Daarom vragen ze de koning om te bemiddelen. "We verzoeken u dit probleem aan te kaarten bij de huidige regering, en zo voor ons allen nieuwe werkgelegenheid te creëren. De sluiting is een pijnlijke realiteit, maar het leven gaat verder. Daarom zouden we graag een nieuwe start willen nemen. Indien u ons hierbij kunt helpen, zullen duizenden mensen u dankbaar zijn." (Belga/EE)

De medewerkers van Ford Genk en de toeleveringsbedrijven die het koningspaar zullen ontmoeten bij de Blijde Intrede in Limburg hebben een brief geschreven die ze graag willen afgeven als er onvoldoende tijd zou zijn om met de koning te praten. Ze vragen de vorst om het probleem van de werkgelegenheid aan te kaarten bij de bevoegde politici, en dit niet alleen voor de Genkse arbeiders, maar voor iedereen die in deze tijden zijn werk heeft verloren. Hasan Düzgün, de hoofdafgevaardigde van de ACLVB bij toeleverancier SML, is één van de acht personen die namens het personeel van Ford en de toeleveringsbedrijven het koningspaar mogen ontmoeten. 'Het verlies van ons werk is nog steeds een schok voor ons allen' Ik begrijp dat er misschien onvoldoende tijd zal zijn om even met de koning te praten, vandaar dat ik alvast een brief heb voorbereid die ik hem desgevallend kan overhandigen." "Het verlies van ons werk is nog steeds een schok voor ons allen die we moeilijk kunnen aanvaarden", schrijft Düzgün. "We hebben allen een gezin dat we moeten onderhouden, kinderen die moeten studeren, hypotheken die we moeten afbetalen, en andere eventuele leningen en uitgaven." Vraag aan de koning om te bemiddelen Daarom vragen ze de koning om te bemiddelen. "We verzoeken u dit probleem aan te kaarten bij de huidige regering, en zo voor ons allen nieuwe werkgelegenheid te creëren. De sluiting is een pijnlijke realiteit, maar het leven gaat verder. Daarom zouden we graag een nieuwe start willen nemen. Indien u ons hierbij kunt helpen, zullen duizenden mensen u dankbaar zijn." (Belga/EE)