Het verzoek van Ford aan de werknmers is het gevolg van een defect in de lakafdeling, meldt vakbondsafgevaardigde Erik Verheyden (ABVV).

Het verzoek van de directie zet hier en daar wat kwaad bloed, omdat de fabriek tegen het einde van het jaar sluit. Inmiddels raakte ook bekend dat er dit jaar tussen Kerstmis en Nieuwjaar wordt gewerkt in Ford Genk, en dat er bovendien op 31 december wagens geproduceerd worden. Dat is dan meteen ook de laatste productiedag.

De meningen van de Ford-werknemers over de vraag van de directie lopen sterk uiteen. De ene medewerker heeft het over uitpersing van personeelsleden tot het laatste druppeltje, de andere over opportuniteiten om nog wat extra te verdienen voor de fabriek sluit. 'Dat werknemers gevraagd worden om overuren te maken, is niet nieuw', zegt Vanderheyden aan Het Nieuwsblad. De vakbondsman wijst erop dat het niet verplicht is.

Vanaf september rolt de Mondeo niet langer in Genk van de band, maar wordt de productie van het Ford-model opgestart in het Spaanse Valencia.

(Belga/BO)

Het verzoek van Ford aan de werknmers is het gevolg van een defect in de lakafdeling, meldt vakbondsafgevaardigde Erik Verheyden (ABVV). Het verzoek van de directie zet hier en daar wat kwaad bloed, omdat de fabriek tegen het einde van het jaar sluit. Inmiddels raakte ook bekend dat er dit jaar tussen Kerstmis en Nieuwjaar wordt gewerkt in Ford Genk, en dat er bovendien op 31 december wagens geproduceerd worden. Dat is dan meteen ook de laatste productiedag. De meningen van de Ford-werknemers over de vraag van de directie lopen sterk uiteen. De ene medewerker heeft het over uitpersing van personeelsleden tot het laatste druppeltje, de andere over opportuniteiten om nog wat extra te verdienen voor de fabriek sluit. 'Dat werknemers gevraagd worden om overuren te maken, is niet nieuw', zegt Vanderheyden aan Het Nieuwsblad. De vakbondsman wijst erop dat het niet verplicht is.Vanaf september rolt de Mondeo niet langer in Genk van de band, maar wordt de productie van het Ford-model opgestart in het Spaanse Valencia.(Belga/BO)