Werknemers Engineering Steel Belgium ontzeggen werkwilligen toegang tot bedrijf

© ESB

Actievoerders blokkeren de toegang tot Engineering Steel Belgium. Via de actie uiten ze hun ongenoegen over de traagheid waarmee de sociale onderhandelingen verlopen.

Werknemers van staalbedrijf Engineering Steel Belgium (ESB) in Seraing blokkeren sinds woensdagochtend de toegang tot het bedrijf. Dat is vernomen uit vakbondsbron.

Enkel de directeur en de financieel verantwoordelijke van de site in Seraing krijgen toelating om de site te betreden. De andere werknemers worden tegengehouden. De actie zou de hele dag duren.

Trage onderhandelingen

De actievoerders willen hun ongenoegen uiten over de traagheid waarmee de onderhandelingen verlopen tussen de lokale directie en de syndicale organisaties over het sociale luik bij de sluiting van het bedrijf.

Een veertigtal werknemers had dinsdag de lokale directie al enkele uren vastgehouden, om te eisen dat een vertegenwoordiger van het Duitse moederhuis donderdag aanwezig zou zijn tijdens de volgende overlegvergadering. Bij het bedrijf staan 125 banen op de tocht. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content