Vorige week deden in totaal ruim 1,1 miljoen mensen een beroep op het sociale vangnet in de VS. Een week eerder daalde het aantal aanvragen voor het eerst in maanden onder het miljoen. Toen ging het volgens een herzien cijfer om 971.000 aanvragen. Economen hielden er rekening mee dat het aantal aanvragen verder zou dalen tot ongeveer 920.000 .

Sinds de start van de coronapandemie zijn tientallen miljoenen Amerikanen al dan niet tijdelijk hun baan kwijtgeraakt. Dat er ook nu nog steeds veel aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen bijkomen, komt door grote reorganisaties die bedrijven aankondigen.

Vorige week deden in totaal ruim 1,1 miljoen mensen een beroep op het sociale vangnet in de VS. Een week eerder daalde het aantal aanvragen voor het eerst in maanden onder het miljoen. Toen ging het volgens een herzien cijfer om 971.000 aanvragen. Economen hielden er rekening mee dat het aantal aanvragen verder zou dalen tot ongeveer 920.000 .Sinds de start van de coronapandemie zijn tientallen miljoenen Amerikanen al dan niet tijdelijk hun baan kwijtgeraakt. Dat er ook nu nog steeds veel aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen bijkomen, komt door grote reorganisaties die bedrijven aankondigen.