De Vlaamse werkloosheidscijfers stonden vorige maand al op het laagste peil sinds het begin van de coronapandemie en zijn nu dus verder gezakt. De werkloosheidsgraad bedraagt nu 5,74 procent.

'Dat de werkzoekendencijfers blijven dalen, is zeker en vast een goed signaal. Uiteraard moeten we er wel rekening mee houden dat er nog steeds veel tijdelijk werklozen zijn en er nog heel wat steunmaatregelen van kracht zijn, waardoor de echte impact op de cijfers nog niet zichtbaar is', zegt minister Crevits. 'Toch kunnen we hieruit een voorzichtig positief signaal optekenen dat onze economie, onze bedrijven opnieuw vertrouwen krijgen en aan herstel begonnen zijn.'

Lees verder onder de video

Jongeren

De daling van de werkloosheid is het grootste bij jongeren in beroepsinschakelingstijd: het aantal werkzoekenden lag er 23,5 procent lager tegenover vorig jaar. Ook bij de werklozen jonger dan 25 jaar is de daling substantieel (-18,3 procent). Daarentegen neemt de groep die 1 à 2 jaar werkloos is nog altijd toe: met ruim 35.800 of 7 procent tegenover april vorig jaar.

De daling van de werkloosheid is opnieuw het grootst in Limburg (-15,1 procent tegenover vorig jaar), gevolgd door West-Vlaanderen (-13,4 procent), Oost-Vlaanderen (-12,2 procent), Antwerpen (-10,5 procent) en Vlaams-Brabant (-8,6 procent). In die laatste provincie was er in maart nog een stijging.

De Vlaamse werkloosheidscijfers stonden vorige maand al op het laagste peil sinds het begin van de coronapandemie en zijn nu dus verder gezakt. De werkloosheidsgraad bedraagt nu 5,74 procent. 'Dat de werkzoekendencijfers blijven dalen, is zeker en vast een goed signaal. Uiteraard moeten we er wel rekening mee houden dat er nog steeds veel tijdelijk werklozen zijn en er nog heel wat steunmaatregelen van kracht zijn, waardoor de echte impact op de cijfers nog niet zichtbaar is', zegt minister Crevits. 'Toch kunnen we hieruit een voorzichtig positief signaal optekenen dat onze economie, onze bedrijven opnieuw vertrouwen krijgen en aan herstel begonnen zijn.' Lees verder onder de videoDe daling van de werkloosheid is het grootste bij jongeren in beroepsinschakelingstijd: het aantal werkzoekenden lag er 23,5 procent lager tegenover vorig jaar. Ook bij de werklozen jonger dan 25 jaar is de daling substantieel (-18,3 procent). Daarentegen neemt de groep die 1 à 2 jaar werkloos is nog altijd toe: met ruim 35.800 of 7 procent tegenover april vorig jaar. De daling van de werkloosheid is opnieuw het grootst in Limburg (-15,1 procent tegenover vorig jaar), gevolgd door West-Vlaanderen (-13,4 procent), Oost-Vlaanderen (-12,2 procent), Antwerpen (-10,5 procent) en Vlaams-Brabant (-8,6 procent). In die laatste provincie was er in maart nog een stijging.