Manpower polste bij 750 werkgevers naar hun intentie om nieuw personeel aan te werven.

De tewerkstellingsbarometer van Manpower daalt met 4 punten ten opzichte van het derde kwartaal en met 2 punten in vergelijking met het vierde kwartaal 2010. Daarmee komt de barometer op +4 te staan. Dat betekent dat slechts 7 procent van plan is om nieuwe medewerkers in dienst te nemen tegen het einde van het jaar. 2 procent overweegt om werknmers te ontslaan, 89 procent houdt het op een status quo van het personeelsbestand. Dat de werkgevers op de rem gaan staan op het gebied van tewerkstelling heeft alles te maken met de onzekere economische vooruitzihten wereldwijd.

Enkel in de bouwnijverheid wordt een nettogroei in de tewerkstelling verwacht. De horeca verwacht een stagnatie en de groot- en kleinhandel een daling van de tewerkstelling.

Er is ook een duidelijk verschil tussen de gewesten merkbaar. De Waalse en Brusselse werkgevers zijn duidelijk optimistischer dan hun Vlaamse collega's. Slechts 5 procent van de Vlaamse werkgevers is van plan medewerkers in dienst te nemen tegen het einde van het jaar, wat de manpower-index in Vlaanderen op +2 brengt. De index voor Wallonië en Brussel klokt af op +7 en +6. Op jaarbasis verliest de nettotewerkstellingsprognose 7 punten in Vlaanderen, terwijl ze erop vooruit gaat in de twee andere regio's.(BO)

Manpower polste bij 750 werkgevers naar hun intentie om nieuw personeel aan te werven. De tewerkstellingsbarometer van Manpower daalt met 4 punten ten opzichte van het derde kwartaal en met 2 punten in vergelijking met het vierde kwartaal 2010. Daarmee komt de barometer op +4 te staan. Dat betekent dat slechts 7 procent van plan is om nieuwe medewerkers in dienst te nemen tegen het einde van het jaar. 2 procent overweegt om werknmers te ontslaan, 89 procent houdt het op een status quo van het personeelsbestand. Dat de werkgevers op de rem gaan staan op het gebied van tewerkstelling heeft alles te maken met de onzekere economische vooruitzihten wereldwijd.Enkel in de bouwnijverheid wordt een nettogroei in de tewerkstelling verwacht. De horeca verwacht een stagnatie en de groot- en kleinhandel een daling van de tewerkstelling. Er is ook een duidelijk verschil tussen de gewesten merkbaar. De Waalse en Brusselse werkgevers zijn duidelijk optimistischer dan hun Vlaamse collega's. Slechts 5 procent van de Vlaamse werkgevers is van plan medewerkers in dienst te nemen tegen het einde van het jaar, wat de manpower-index in Vlaanderen op +2 brengt. De index voor Wallonië en Brussel klokt af op +7 en +6. Op jaarbasis verliest de nettotewerkstellingsprognose 7 punten in Vlaanderen, terwijl ze erop vooruit gaat in de twee andere regio's.(BO)